Re: Neodvedené DPH za rok 2006- prosím p
Pokud jste příjemcem služby od osoby reg.k dani jiném státě EU, pak v rámci reverse-charge dochází k přesunu výpočtu a odvodu DPH na Vás §10 odst. 7 ZDPH, dále si přečtěte § 21 a také §24 ZDPH. Jste povinni DPH vypočítat a odvést, ale také si ho můžete uplatnit na vstupu. Výsledná daň.povinnost bude tedy nulová, nic nebudete dolácet, ale dodatečná DP určitě udělejte. Pokud by na tato nepřiznaná plnění přišla kontrola, doměřili by Vám jen daň na výstupu a museli byste doplatit včt. penále. Kurz použijete takový, jako si stanovíte v souladu s ČÚS č.006-bod 2.1 a v souladu s ustanovením §24 odst. 7 zákona o účetnictví. Můžete použít denní aktuální nebo pevný.
Re: Neodvedené DPH za rok 2006- prosím p
Prosím dotaz. Pokud byl nás zaměstanec na pracovní cestě v zahraniči (Slovensko a Německo), donesl doklady od ubytování, kde bylo vypočteno německé a slovenské DPH. Já jsem částku včetně DPH přepočetla na Kč a dala do výdajů,DPH jsem neodváděla ani nenárokovala. Prosím udělala jsem to špatně? Měla jsem si sama vypočíst DPH a DPH odvést a pak nárokovat nebo je ubytování jiný případ než výše uvedený?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.