Vlákno názorů k dotazu Jak se můžu bránit??? od graver - Re: Jak se můžu bránit??? ...Ono je to docela...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 1. 2007 14:09

graver (neregistrovaný)

Re: Jak se můžu bránit???
    ...
    Ono je to docela jednoduché. Pokud můžete dokázat, že vás někdo opravdu tímto způsobem pomlouvá (tzn. někdo to dosvědčí apod.), žalujte - máte naději na úspěch. Obvinit účetní, že někoho okrádá, je vážná věc, která může ovlivnit vaši další karieru.
    Pak půjde taky o to, jaké důkazy (jestli nějaké) mají dotyční pro svá tvrzení. Nezáleží na tom, jestli jste opravdu někoho okrádala nebo ne - přemýšlejte, co se stane, když někoho zažalujete pro trestný čin pomluvy a on skutečně vytáhne nějaké argumenty.
    Těžko se s tím vyrovnává (mohl bych povídat), ale musíte vyhodnotit, co je menší zlo - nechat to být nebo jít do toho.

• 13. 1. 2007 14:31

xxx (neregistrovaný)

Mně právě nejde o to, abych někoho žalovala. Jedná se mě
    hlavně o to, abych byla před těmi lidmi, které v té firmě
    pracují očištěna. Pokud to ale nepůjde jinou formou , budu nucena
    přistoupit i na tu žalobu. Jsem si na stoprocet jistá a mám čisté
    svědomí.!!!! Nejhorší je na tom to, že pocházím s malé vesnice
    a vše se tady brzo rozkřikne. A každýmu zvlášť to nevysvětlíte.
    Ono se snadno pošpiní, ale těžko se z toho dostává.
    XXX

• 13. 1. 2007 15:51

graver (neregistrovaný)

Nerad to říkám, ale v uzavřených komunitách je náprava takových škod velmi obtížná. Když Máňa z prasečáku řekne, že kradete, a její starej (takto traktorista, kterej ale chlastá se starostou, takže to nemůže být špatnej chlap) to v hospodě potvrdí, tak vám nepomůže ani žaloba a následné vyvěšení rozsudku na obecní nátěnce.
    Pak už bohužel zbývá jen nečistý protiútok - no, někdo tam fakt kradl, ale já jsem to nebyla... Bůhví, jak to bylo a odkud má Lojza to nový fáro...

• 13. 1. 2007 16:57

Lina (neregistrovaný)

>>Pomluva je hrozný ksindl, ale asi bude lepší to hodit za hlavu - to, co někdo někde údajně povídal bych řešila jen tehdy, pokud by to došlo do krajnosti. Takhle - jedna paní povídala, to Vám asi nikdo nedosvědčí. Spíš při případných debatách na návsi neopomeňte ve vhodný okamžik připomenout to, jak s Vámi byl minulý zaměstnavatel spokojený,... pochopitelně, když bude vhodná příležitost.... ona závist, žárlivost a nezdravá rivalita dokáží udělat své. Někdy stačí být jenom normálně slušná,sehnat si solidní práci za solidní peníz, nervat na sebe vytahané tepláky, mít děti vychované, sebevzdělávat se, zvládat sama to, na co jindy nestačí celý regiment přicmrndálků, a co já vím co ještě,...vykašlete se na to, netrapte se tím, ... ze soudu bych měla obavu, protože to, jak dneska probíhají, byste asi po letech už ani nevěděla, proč jste k soudu šla... žaloba u soudu Vám klid nepřinese. Držím Vám palce....

• 13. 1. 2007 17:03

Zuzik (neregistrovaný)

Nejde dokázat něco, co se nestalo. Vím, je to asi těžké s takovým glejtem chodit po dědině. Vydržte to, buďte nad věcí, čím víc se budete rozčilovat a bránit, tím víc si stejně lidi budou říkat, že na tom určitě něco je... píchnu do h... a ejhle ono smrdí ! A časem se zapomene, protože se určitě najdou šťavnatější pomluvy. Buďte v poho ! Zuzik

• 14. 1. 2007 6:29

tatana (neregistrovaný)

gravere, s tím lojzou to bylo dobrý :-) ale paní xxx by se s tím těžko poprala. milá kolegyňko,všechny rady, které zde proběhly,jsou míněny upřímně a pomůžou člověku,který stojí pevně oběma nohama na zemi a má za sebou lidi,kteří ho podrží,což vy, dá se říci, nepřímo popíráte, mě zarazila zmínka o tom, že vám záleží na tom, co si o vás lidi myslí a v tom bude ten háček.Co nyní napíšu je jen můj osobní názor a vy s ním nemusíte souhlasit, jen to zkusím.myslím, že by vám mohl pomoci dobrý psycholog či terapeut,tady to bude o něčem jiném-sebedůvěra,práce na sobě atd.atd.vím,že to nemáte a nebudete mít lehké,ale když se nechcete soudit,jiné východisko nevidím,jen se budete dál trápit a neřešený problém je velký problém ... a neříkejte,že jste z malé vesnice a to by se také mohlo rozkřiknout,zkuste odlehlejší město,třeba krajské,nevím odkud jste,zavolejte,optejte se,zda vás mohou objednat,prostě jednejte.A to,že byste šla k psychologovi,není žádná ostuda,jen si všimněte kolik známých celebrit má svého psychologa,ovšem důležité je d o b r ý psycholog-zkuste PCP Praha-pořádají také psychoterapeutická sezení anebo se tam poraďte.toť vše a prosím,nerada bych se vás nebo kohokoli jiného něčím nevhodným dotkla,je to citlivé téma a samozřejmě diskutabilní-jiní mohou mít odlišný názor nebo špatnou zkušenost s psychologem,proto by bylo dobré najít dobrého psychoga.a už končím a moc vám přeji, abyste se s tím dokázala v budoucnu poprat,neházela flintu do žita :) a hodně síly a štěstí!

• 14. 1. 2007 8:56

graver (neregistrovaný)

No, to už je věc přístupu. Nějaký hajzl mě pomlouvá a já z toho mám mít fedry a běhat po mozkoškrabech, aby mi pomohli se s tím vyrovnat? To mu raději dám přes hubu (když už jsme na té vesnici) a pokud to zopakuje, tak ještě jednou. Pak může po doktorech a soudech běhat sám :-))
    Jenže já jsem holt podivín...

• 14. 1. 2007 10:16

anonymous (neregistrovaný)

Paní to má hlavně těžké, že jak píše je sama s 2 dětmi. Protože udělat tohle někdo mojí manželce, tak ji nebudu posílat k psychologovi, ale dotyčnou firmu bych osobně navštívil. Podle výsledku bych situaci řešil úměrně k vzniklé situaci.

• 14. 1. 2007 13:32

xr (neregistrovaný)

>>>Každý z diskutujících má svoji pravdu, ale stejně si bude muset paní poradit sama. Také jsem v práci čelila z nařčení, že jako mzdová účetní nedodržuji předpisy - naše "slavná" podniková odborová organizace poslala do firmy přehršel kontrol, ale bohužel (pro odbory) - na štěstí pro mě - všechny kontroly dopadly dobře - vše platíme vč. všech odvodů podle platných předpisů. Bohužel v dnešní době jsou odbory svaté - přes ně nic nejde. I když jsem si byla jistá, že jsem vědomě žádnou chybu neuděla, přesto jsem byla neklidná a nebylo mi to jedno. Nakonec vše dopadlo dobře, ale i vedení firmy to přešlo "jen tak" - prostě je to moje povinnost pracovat dobře. Ono se krásně někdo nařkne, ale ustát to bez nějakých vnitřních problémů /ne každý je splachovací/ to prostě nejde. A v dnešní době, kdy se zákony mění jak na běžícím páse, navíc si některé i vzájemně odporují! - to opravdu není jednoduché.Přeji pevné nervy a to nejlepší řešení pro Vás.

• 14. 1. 2007 18:18

Ren (neregistrovaný)

Stalo se mně to samé, je to už asi 6 let.Podnikatel chtěl dát něco do výdajů, já mu to tam nechtěla dát,ale on mě k tomu více méně tenkrát dotlačil.Ale co by začínající účetní jsem si nenechala napsat nějaký papír o tom, že on souhlasí, aby to bylo ve výdajích.
    Jooo po čase došla kontrola, samozřejmě mu to vyhodili z výdajů, dodanili a napařili penále.
    To co jsem si tenkrát vyslechla bylo šílené.A to co rozhlašoval po všech našich společných známých bylo ještě horší.ONA MĚ OKRADLA ATD bylo ještě slabé kafe.Já tam byla jen na ŽL, takže jsem se s ním po dokončení daňového přiznání rozloučila a vše předala jiné účetní,která to s ním ale vydržela jen 1/2 roku a utekla.

No a rok s rokem se sešel, podnikatel se oběsil, neunesl ty svoje rozhašené nervy a neustálé pomlouvání (to byl snad jeho koníček).

Bylo mně z toho, co o mě rozhlašoval tenkrát taky hrozně,ale ono to časem přejde.
    Hodila bych to pokud možno za hlavu.

• 15. 1. 2007 11:17

Jiřka (neregistrovaný)

Já mám nejradši vyříkání z očí do očí. Zašla bych za majitelem a normálně bych mu řekla, co jsem se doslechla a zeptala bych se, zda toto o mně skutečně prohlašuje a o co podle něho vůbec jde. Buď o Vás skutečně nic neroztrušuje a pak někdo dělá klepy, nebo Vám to celé zapře a v tom případě Vám třeba od toho okamžiku přestane pomlouvat, když se dozví, že Vy o tom víte. Anebo skutečně bude mít nějaké výhrady a pak máte možnost si to spolu vyříkat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).