Re: neoprávněný odpočet DPH
Určitě dodatečným přiznáním za 11/2006 a ten neoprávněný odpočet berňáku ihned pošlete.
Pokud ale máte nějaké faktury s dosud neuplatněným odpočtem, které šly dát do listopadu, kdyby bývaly přišly včas, tak můžete do dodatečného přiznání uvést jak opravu toho neoprávněného odpočtu, tak i uplatnění odpočtu z těch dodatečně došlých faktur.
Pro paní Evu M. od Zdeňka
Na Vaši radu jsem přesunul některá přijatá plnění do 11/2006 a vznikl mi rozdíl v NO 9.- Kč ve prospěch Fú. Mám tedy podávat dodatečné přiznání nebo to nechat " plavat" , když jsem vlastně daň přeplatil.
Děkuji Vám za první i doufám druhou radu.
Pěknou neděli Vám přeje Zdeněk
Re: Pro paní Evu M. od Zdeňka
Ano, dejte dodatečné přiznání k DPH a nic neplaťte. V dodatečném přiznání se vyčíslují jen rozdíly, jak jistě víte. Dodatečné přiznání za 11/2006 podejte nejdříve po 30 dnech po datu, kdy mělo být podáno, tj. po 27/12, jinak budete muset dělat "odvolání" původního přiznání atd. - je to formalita, ale byla by to zbytečná komplikace. O těch 9 Kč snižte odvod daně v nějakém dalším měsíci a bude vyrovnáno.
PS: A pro příště - pokračujte v již započaté debatě tlačítkem Odpovědět u původní debaty a nezakládejte nové téma :-) Je to důležité pro přehled na tomto diskuzním fóru. Jako jeden z moderátorů zdejšího fóra vám děkuji za pochopení :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.