Re: Plátce DPH a fakturace bez DPH
Samozřejmě máte pravdu. Když je plátce dph, tak prostě musí fakturovat s dph furt. Pokud by to nechtěl pochopit, uveďte mu příklad - jestli si myslí, že firmy jako mobilní operátoři, plynárny atd. taky účtujou neplátcům bez dph a plátcům s dph? Nebo třeba když jde nakupovat do hypernovy - každej má na účtence rozpis dph, i když jsou to téměř všichni neplátci.
Ať to dá honem do pořádku - i zpětně - nebo mu hrozí pořádnej průs**!
můj případ - problém občas je, že jakmile pošlu státnímu orgánu fakturu s vyčísleným DPH, napíšou, že DPH neproplácejí a nechtějí zaplatit dohodnutou částku. tak jim pošlu jen vyúčtování celkové ceny a sama pro sebe si z toho rozepíšu a odvedu DPH. jinak to samozřejmě nelze.
Já Vás zcela chápu, Vy chcete dostat zaplaceno za práci, jen nechápu státní orgány, protože nakonec zaplatí celkovou cenu ! Jak tedy ty státní orgány platí za elektriku, plyn a jak nakupují kancelářské materiály apod. To je bordel, že Vás nutí k obcházení zákona, teď jsem se tak rozčílila, že raději končím, to je teda šlendrián, hnus. V tom našem státě si fakt každý dělá co chce...fuj,fuj státní orgány mají co dohánět ve znalosti legislativy !
konkrétně soud "...DPH vám neproplatíme, protože v zákoně není uvedeno, že byste na to měla nárok". jinými slovy strhněte si DPH z odměny, která vám dle zákona náleží!! A soudkyně odjinud, že fakturu s vyčísleným DPH prostě vůbec nemůže přijmout...
no slyšela jsem, že se snad i tady věci mají změnit, tak uvidíme.
1234, máte taky zkušenost?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.