Re: Sleva na dani na dítě - potvrz.
Zatím jsem neměla problém, ale taky jsem zatím neměla kontrolu z FÚ. Jen bych chtěla vědět - když je na tom formuláři např. že neuplatňuje slevu na dani na dítě od 1.1.2005 nebo od 1.1.2006, jestli mám vyžadovat na každý rok nové potvrzení a v rámci ročního zúčtování ještě potvrzení, že za min. rok 2006 manžel neuplatňoval
slevu na dani na dítě.
Jo a jestli je to správně - sleva na dani na dítě, nebo daňové zvýhodnění - nebo jak se to správně nazývá. Teď se probírám složkama a mám v tom teda už hokej. Fákt, nekecám.
Díky za radu a zdravím a přeji pěkný den M.
Správně je "daňové zvýhodnění". A pokud je v potvrzení uvedeno, že neuplatňuje od ..., nemusíte mít každý rok nové. Horší je to v případě, že zaměstnavatel potvrdí, že neuplatňuje "v roce 2005, 2006..." Tím je to časově omezeno právě jen na ten rok a musí být příští rok zase nové. Nevím, proč si tak někteří zaměstnavatelé komplikují život (i ostatním :-))...
"Komplikují život sobě i ostatním" - to je přesné.
Mám potvrzení, že od roku .... neuplatňuje daňové zvýhodnění a mám tam dodatek, že v případě změny zaměstnavatele manžela nebo manželky, nebo případně jiné změny doloží nové potvrzení - tak snad to nemusím vyžadovat znovu.
Děkuji M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.