Re: Student, brigáda a vyúčtování daní
1) Dcera může podat daň.přiznání - daň jí bude vrácena FÚ, nebo požádat zaměstnavatele o roč.zúčtování - daň jí bude vrácena prostřednictvím zaměstnavatele
2) Vliv na přídavky - výdělěk dítěte z doby letních prázdnin se do příjmů pro dávky soc.podpory nezapočítávají
3) Na slevu na dítě nárok máte - na výdělku dítěte v tomto případě nezáleží.
>>>Dobrý den,
>>>chtěla bych se zeptat, pokud dcera - studentka byla
>>>na
>>>letní brigádě a byla ji v jednom měsíci uplatněna
>>>zálohová daň, zda může podat daňové přiznání a
>>>zažádat
>>>o
>>>vrácení přeplatku. Nebude to mít případně vliv na
>>>přídavky? Budu si moct stále uplatnit slevu na dítě?
>>>Děkuji L.
>>
>>
>>Pravdu má p. Dana S. za předpokladu, že myslíte letní brigádu v měsíci červenec nebo srpen. V ostatních měsících se příjem dětí do přídavků na dětí započítává. Vy si můžete uplatnit dceru na daňových zvýhodněních za celý rok (její příjem nemá na to vliv). Dcera samozřejmě může o RZD požádat posledního zaměstnavatele (z letní brigády?) nebo si může požádat o potvrzení o zdanitelných příjmech a podat daň. přiznání na finančním úřadu v místě svého bydliště sama.
V jakém paragrafu najdu, že má nárok na slevu za celý rok při roční brigádě dítěte?
V létě, když jsem to hledala v zákoně, našla jsem opak. že rodič nemá nárok v měsících na slevu na dítě, kdy dítě celý měsíc pracovalo... Budu zpracovávat daně pro několik brigádníků, jejichž rodiče jsou u nás taky zaměstnáni, tak by mne to docela zajímalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.