Re: Jaký je rozdíl -CO NA TO DALŠÍ?
To jsem zvědav na další příspěvky, já jako antitalent na účto a daně jsem si vždycky myslel, že proforma FA se zaplatí celá částka a po její úhradě pošle druhá strana jen daňový doklad a na zálohovou FA že se platí záloha jako část úhrady, pak další FA následuje doplatek a případně DPH. Zajímá mne jak to tedy vlastně je.
Viz má odpověď. Tomu říkám telepatie kolem poledního...
>>>Prosím Vás jaký je rozdíl mezi zálohovou a proforma
>>>fakturou? ja bych rekla ze zadny ne?
>>Já taky.
>
>To jsem zvědav na další příspěvky, já jako antitalent
>na účto a daně jsem si vždycky myslel, že proforma FA
>se zaplatí celá částka a po její úhradě pošle druhá
>strana jen daňový doklad a na zálohovou FA že se platí
>záloha jako část úhrady, pak další FA následuje
>doplatek a případně DPH. Zajímá mne jak to tedy vlastně je.
Ano. Zalohova ani proforma faktura nejsou danovymi doklady (zadne DPH!), po uhrade (každé částečné úhradě, (a) po zaplacení celé částky) se vystavuje daňový doklad, resp. zúčtovací faktura (vyúčtování DPH).
>Aha, takze kdyz vystavuju jen část, tak muzu zalohovou
>a kdyz fakturuji komplet cely, tak si muzu vybrat jo
>:-))
Jojo, to vim no, me slo jen o to, jestli je v tom naky rozdil,protoze v programu Stereo,kdyz dam vystavit danovy doklad na zaplacenou zalohu, a zaloha je delana z proformy,tak mi to háže chyby a ted jsem jednou zkusila zalohovou fakturu a uz to chyby nehaze...tak jen kvuli tomu... abych mohla vystavovat jen zalohy jako zalohovy faktury,ne proforma.. :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.