Re: úrozové pojištění
Já to mám zaúčtové v závazcích jako předpis na 568/325 a následně odvod z banky 325/221.
A mám to již v novém roce, protože je to pojištění na I. q 2007. Základem pro výpočet pojistného je souhrn vyměřovacích základů za uplynulé kalendářní čtvrtletí všech zaměstnanců, které v tomto období zaměstnavatel zaměstnával. Tj: (I.q = 31. 1. splatnost a výpočet za 10. 11. 12.měsíc.).
>>>Prosím o radu zda patří Zákonné pojištění
>>>odpovědnosti
>>>při prac. úrazu, které se má teď zaplatit do
>>>31.1.2007
>>>do roku 2006 nebo již do nákladů roku 2007 a na jaký
>>>nákl. účet zaúčtovat 548/221???
>>>Děkuji za pomoc
>>
>>Já to mám zaúčtové v závazcích jako předpis na
>>568/325
>>a následně odvod z banky 325/221.
>>A mám to již v novém roce, protože je to pojištění na
>>I. q 2007. Základem pro výpočet pojistného je souhrn
>>vyměřovacích základů za uplynulé kalendářní čtvrtletí
>>všech zaměstnanců, které v tomto období zaměstnavatel
>>zaměstnával. Tj: (I.q = 31. 1. splatnost a výpočet za
>>10. 11. 12.měsíc.).
>
>aha,tak to kolegyne od roku 1999 uctuje spatne, ona ma
>v jednotlivych letech zauctovano vzdy v
>dubnu,cervenci,rijnu a v prosinci. Prosim jak ma ja ted postupovat?
Kolegyně to mohla chybně účtovat až od r.2002. Do té doby se úrazové pojištění platilo pozadu, tedy za 4.Q r.2001 do 31.1.2002 a zároveň za 1.Q r.2002 také do 31.1.2002. Takže jestli jste měli v r.2001 předpis na 4.Q v nákladech toho roku, bylo to v pořádku.
Doufám, že jsem se do toho nezamotala.
>
Ano, dříve to bylo placeno pozadu, tedy Z A předešlý Q., nyní dopředu, tedy N A stávající Q.
A takovou pomůckou by pro vás by mohlo být: když si uděláte předpis k 1. v každém Q., k příslušným účtům analytiku, tak víte, že máte úraz.pojištění správně v přísl.zdaňovacím období a totéž musí být v tomto období i zaplaceno.
a můžete mi prosím ještě poradit s následujícím problémem
předcházející kolegyně účtovala stále pozpátku, tj. má v nákladem starého roku pojištění za 1 čvrtletí roku následujícího. To už opravovat nebudu. Ale jak to mám udělat s rokem 2006, když poj. za 1.čtvrteltí 2006 má zaúčtované ve 4.čtvrteltí 2005. Tzn. já pak budu mít v roce 2006 v nákladech jenom za 3 čtvrtletí
Na roky 2002 a 2003 jsme jiz meli kontrolu z fin. uradu,takze ty resit nebudu.
za rok 2004 mame v nakladech vice o 283 Kc, v roce 2005 mame vice v nakladech o 608 Kc.
ale ja nevim co mam delat s rokem 2006, kdyz castka za I.Q je v nakladech roku 2005, takze budu mit v nakladech vlastne jenom 3 platby zakon. poj., rok 2007 pak jiz budu mit spravne
No, rozhodnutí je na vás, jestli podat dodat.daň.přiznání nebo pokračovat tak jako dosud (ošetřit ve směrnici - bla, bla, bla nevýznamná částka) nebo dělat mrtvého brouka, nechat v r.2006 náklad jen těch tří čtvrtletí a r.2007 už podle pravidel. Já osobně bych (psala jste, že chybně v minulém roce účtovala minulá účetní) se přikláněla k mrtvému broukovi :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.