Re: Nafta v nádržích aut !??
Spotřeba PHM Vám musí sedět s putovkama jednotlivých aut a pak Vám tedy musí sedět i zůstatek v nádržích- alespoň ke konci úč.období,tzn. na skladě-skladové položky mám na jednotlivá auta s textem: nafta v nádrži SPZ. A jako k zásobám se k nim musíte chovat. Pokud tankují přímo na ČS, pak ta tankování proženu přes příjem na sklad-do nádrže a spotřebu uděláme přesně podle doložek a pak nám sedí zůstatek v nádrži účetně a dokladově. Fyzicky inventurujeme pomůckou-měrnou tyčí a máme k tomu zpracován i vnitřní předpis. Trochu složitější je účtování v případě, že máte vlastní benkalor na naftu, tam přibude příjem do benkaloru a přečerpávání z benkaloru do nádrží.
Daně
Takže, Dano, děláte to tak, jak jsem si to chtěla já zjednodušit?
Také nám chodí faktura a tu jsem chtěla dát rovnou celou do nákladů. Řidiči tankují u benzinky, ta nám posílá fakturu.
A jak často děláte vyhodnocení prům.spotřeby PH na 100 km?
Děláte si to jen pro sebe (abyste uhlídali spotřebu, jestli sedí na
ujeté km) nebo to vyžaduje FÚ jako roční vyhodnocení spotřeby
a prokázání výdajů na poh.hmoty?
Re: Daně
>Takže, Dano, děláte to tak, jak jsem si to chtěla já
>zjednodušit?
>Také nám chodí faktura a tu jsem chtěla dát rovnou
>celou do nákladů. Řidiči tankují u benzinky, ta nám
>posílá fakturu.
>A jak často děláte vyhodnocení prům.spotřeby PH na 100
>km?
>Děláte si to jen pro sebe (abyste uhlídali spotřebu,
>jestli sedí na
>ujeté km) nebo to vyžaduje FÚ jako roční vyhodnocení
>spotřeby
>a prokázání výdajů na poh.hmoty?Tankovací listy vyhodnocujeme pro sebe a porovnáváme s údaji, se spotřebou vykazovanou počítačem v autě. Koncem měsíce si kontrolujeme dotankování do plna,aby nemohl být rozdíl v zůstatku. Tankováky archivuji, ale ještě je nikdo nežádal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.