Vlákno názorů k dotazu Daňová kontrola - oznámení PROS9M od Lenka - Re: Daňová kontrola - oznámení PROS9M Já mám zkušenost...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2007 7:04

Lenka (neregistrovaný)

Re: Daňová kontrola - oznámení PROS9M
    Já mám zkušenost takovou, že někdo zavolá z FÚ, řekne datum
    cca 2 týdny dopředu, co se bude kontrolovat, a vy se máte vyjádřit k tomu, jestli vám ten termín vyhovuje. Někdy jsem i řekla,
    že mi to nevyhovuje, tak jsme se domluvili na jiném termínu
    (v podstatě jsem potřebovala více času si vše nachystat a projít, dodělat, co případně chybí). A úplně v pohodě. Vždycky jsme se
    domluvili, paní chápala, že si musím připravit doklady a taky že ten
    den někdo odpovědný musí být ve firmě.
    Mohla jste to zkusit, já myslím, že nejde o nic špatného, když jí
    vysvětlíte, že máte doklady u daň. poradce, je to pochopitelné.
    Je to přece o lidech.
    ======================================

• 18. 1. 2007 8:15

Jitka (neregistrovaný)

To jsem i udělala, ale bohužel marně. Paní to prý chápe, ale prý už to oznámila šéfovi a to jsme do 1h 5x telefonovaly, nechápu. Nakonec řekla, že dojdou v pondělí v 8h do firmy a zahájí kontrolu a že tu nikdo nemusí být, že si vezmou "jen" PF, Vf, pokladnu, inventury, DPH včetně záznamní povinnosti, Smlouvy o dílo - tedy vše. Napíšou si poznámky a pak se prý budou ptát až tu někdo bude. Dle mě si nemůžou ani odnést doklady, aspoň podle předchozí kontroly na DPH a informací. Právě, že je to jen o lidech. A taky mi po rekonstrukci úce v roce 2001 přišla na každou daň jiná kontrorolka a všechny byly vypsané v tom dopise. A teď jedna na vše. Už jsem z toho zoufalá. A to jsou mzdy, dph, závislá činnost, silnička............

• 18. 1. 2007 8:31

1234 (neregistrovaný)

Dle mě si nemůžou ani odnést doklady,
    >aspoň podle předchozí kontroly na DPH a informací.

můžou si odnést klidně všechno, ale musí o tom napsat protokol nebo úřední záznam.

• 18. 1. 2007 8:33

Lenka (neregistrovaný)

Asi jste měla hned při tom 1.telefonátu říct, že by vám lépe vyhovovalo, kdyby přišla později. Když už to je nahlášené, asi se teď
    nedá nic dělat. Propříště.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).