Re: Daňová kontrola - oznámení PROS9M
Já mám zkušenost takovou, že někdo zavolá z FÚ, řekne datum
cca 2 týdny dopředu, co se bude kontrolovat, a vy se máte vyjádřit k tomu, jestli vám ten termín vyhovuje. Někdy jsem i řekla,
že mi to nevyhovuje, tak jsme se domluvili na jiném termínu
(v podstatě jsem potřebovala více času si vše nachystat a projít, dodělat, co případně chybí). A úplně v pohodě. Vždycky jsme se
domluvili, paní chápala, že si musím připravit doklady a taky že ten
den někdo odpovědný musí být ve firmě.
Mohla jste to zkusit, já myslím, že nejde o nic špatného, když jí
vysvětlíte, že máte doklady u daň. poradce, je to pochopitelné.
Je to přece o lidech.
======================================
Re: Daňová kontrola - oznámení PROS9M
To jsem i udělala, ale bohužel marně. Paní to prý chápe, ale prý už to oznámila šéfovi a to jsme do 1h 5x telefonovaly, nechápu. Nakonec řekla, že dojdou v pondělí v 8h do firmy a zahájí kontrolu a že tu nikdo nemusí být, že si vezmou "jen" PF, Vf, pokladnu, inventury, DPH včetně záznamní povinnosti, Smlouvy o dílo - tedy vše. Napíšou si poznámky a pak se prý budou ptát až tu někdo bude. Dle mě si nemůžou ani odnést doklady, aspoň podle předchozí kontroly na DPH a informací. Právě, že je to jen o lidech. A taky mi po rekonstrukci úce v roce 2001 přišla na každou daň jiná kontrorolka a všechny byly vypsané v tom dopise. A teď jedna na vše. Už jsem z toho zoufalá. A to jsou mzdy, dph, závislá činnost, silnička............
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.