Re: Zoufale prosím mzdovky - navýš.zákl.
Samozřejmě, že ty peníze neviděl, ale je pojištěný. Opravdu se mu musí navýšit daňový základ a odvést daň. Jestli má malý příjem tak by měl ty peníze ještě přinést do firmy a zapklatit je nebo nebude brát v lednu nic stejně tak jako v prosinci a do té doby než se ta pohledávka mu srovná.Nemůžete mu nic vrovnávat, to byste mu musela dát odměnu, ale z té on i firma zaplatí pojištění.
Re: Zoufale prosím mzdovky - navýš.zákl.
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak vzhledem k nízké hrubé mzdě ten zaměstnanec nebude dostávat výplatu několik let. Je to možné? Dostává totiž minimální mzdu - výplata dělá 6.720,- (příčiny si jistě domyslíte) a najednou má čistou mzdu -150.949,-- .
Budu Vám vděčná,pokud mi ještě odpovíte.
Re: Milko díky
jakkoli se to zdá neuvěřitelné, že by ty peníze měl vracet, tak účetně to vychází, a když jsem si to dala na téčka s předpisem závazku zaměstnance vůči zaměstnavateli, tak to má i logiku. Jenom to holt bude dlouhodobý závazek, než mu to těmi výplatami umoříme.
Ale hrozně jste mi pomohla to pochopit - ........blbého trkni.
Ještě jednou díky.
Re: Jirko, děkuji za laskavost
Milý Jirko,
jste laskav, že mne upozorňujete, pokolikáté to tu řeším. Vězte, že to však má svou příčinu.
Doufám, že se Vás výrazně nedotkne, ani Vás nepobouří, když se i potřetí na něco zeptám. Jsem ráda za všechny odpovědi, i ty Vaše.
PS: kde vezme firma na daně je mi srdečně šumák, já to nehradím.
Krásný den Vám přeje
tazatelka Petra
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.