Vlákno názorů k dotazu PRO PANA/PANÍ XXL - VLASTNÍ VÝROBEK od xxl - Re: PRO PANA/PANÍ XXL - VLASTNÍ VÝROBEK >> >PANE/PANÍ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2007 19:11

xxl (neregistrovaný)

Re: PRO PANA/PANÍ XXL - VLASTNÍ VÝROBEK
    >>
    >PANE/PANÍ XXL, NÁŠ DAŇOVÝ PORADCE MI TVRDÍ, ŽE DPH
    >MUSÍM ODVÉST Z HOTOVÉHO VÝROBKU, KTERÝ POUŽIJU V RÁMCI
    >FARMY, JAKO NAPŘ.U DOKLADU O UŽITÍ, PŘI DAROVÁNÍ ATD. JÁ
    >OSOBNĚ JSEM SE PŘIKLÁNĚLA K VAŠEMU NÁZORU, ALE
    >POTŘEBOVALA BYCH MU TO NĚJAKÝM § OTLOUCT O HLAVU. NEPORADIL
    >BYSTE MI § JAKO ARGUMENT.
    >MOC DĚKUJU.

Nevím, nevím, vy se rouháte a vůbec neuvažujete o tom, že komu dal Pánbůh úřad, tomu dal i rozum.
    § 21 odst. 7 zní: V ostatních případech se zdanitelné plnění
    považuje za uskutečněné:
    - písm. d) dnem použití při použití majetku vytvořeného vlastní
    činností pro účely, kdy nemá plátce nárok na odpo-
    čet daně.
    Jinak - kdybyste žaluzie koupili, měli byste nárok na odpočet. Takže tady nejde o uskutečněné zdanitelného plnění.
    Anebo, kdybyste je prodala známému, a hned je od něj koupila, tak byste si daň v pohodě odečetla a nikdo by nenapínal vaši trpělivost.
    Život je boj. Váš xxl.

>
    >

• 22. 1. 2007 20:41

J.P. (neregistrovaný)

MĚLA JSEM UŽ DOCELA JASNO - NAŠLA JSEM SI §29 - DOKLAD O POUŽITÍ A NAVAZUJÍCͧ 13, ODST.4 A) A B). PŘIZNÁVÁM, ŽE UVEDENÉMU § 21 ODST.7 NEROZUMÍM. MOŽNÁ JSEM UŽ UNAVENÁ, NEVÍM... MŮŽETE SE MNOU ZTRATIT JEŠTĚ MINUTKU A VYSVĚTLIT MI HO? FAKT JSEM ZNEJISTĚLA. JE TO MYŠLENO TAK, KDYŽ MAJETEK POUŽIJU PRO OSVOBOZENÁ PLNĚNÍ?? CHÁPU TO TAK... JO - A DÍKY ZA VAŠÍ TRPĚLIVOST!
    P.S. NEROUHÁM SE, JEN BOJUJU.

• 22. 1. 2007 21:45

Pitrísek (neregistrovaný)

Dobrý večer, bojujete dobře a tak se ještě jednou vetřu do diskuse. Paragrafy je třeba číst trochu s nadhledem, což bývá problém ( osobně vytuhávám u §2 jakéhokoliv právního předpisu ). Pak zjistíte v záplavě termínů, že hovoří o tom samém.
    - §13 Vám definuje co to je zdanitelné plnění = ...použití majetku pro....§13/4/a,b
    - §21 Vám definuje, kdy toto zdanitelné plnění nastane ( pokud nastane )....§21/7/c,d
    - §29 Vám pouze ukládá jak tuto záležitost zprovodit papírově ze světa ... vystavení dokladu o použití..
    Nevím, snad z toho budete moudří. S pozdravem Pitrísek

• 22. 1. 2007 23:02

xxl (neregistrovaný)

Musím mazat.
    Odstavec 7 říká, kdy je uskutečněno zdanitelné plnění, a písm. d) říká, že použitím výrobku, u něhož není nárok na odpočet.
    Když to trochu obrátíme, pak by odstavec 7 řekl, že není uskutečněno zdanitelné plnění, pokud použijete vlastní výrobek, u něhož byste měla (např.při nákupu) nárok na odpočet. No a není-li uskutečněno zdanitelné plnění, pak se výrobek nezdaňuje.
    Trochu vás asi mate, že jde o vlastní výrobek. Ale představme si, že ho máte proúčtovaný MD 123 / DAL 613. Trochu to účtování přeženeme, a protože to je materiál , tak budeme účtovat MD 112 / DAL 123. Pak budou mít žaluzie naprosto stejný charakter jako jakýkoliv jiný materiál. Materiál na skladě je oceněný bez DPH, když ho spotřebujete v podniku, berete ho za skladövou cenu. Ale v případě, že byste vzali ze skladu něco za tisíc korun a tím chtěli uctít návštěvu, tak musíte vystavit doklad o použití, zdanit DPH a pak už účtovat dle ZDP (do nedaňových).
    Ono není jednoduché překládat jazyk zákonů do češtiny. Mám brožuru Daně z příjmů a Zákoník práce - obojí komentované. DZP má 333 stran, ZP 343 stran. Při čtení komentářů zírám, co jsem ze zákona nevyčetl. Přeji vám skladké sny o daňovém ráji. Zdravím.
    Když budete někdy váhat, tak určitě je dobrou pomůckou to, co nám tloukli do hlavy, že totiž DPH zůstává před branou podniku.

• 23. 1. 2007 5:36

J.P. (neregistrovaný)

MOC VÁM DĚKUJU ZA VAŠE NÁZORY A ČAS, POMOHLI JSTE MI!!! VŠECHNU ZNOVU PROSTUDUJU A VYTASÍM ZBRANĚ. :-)))
    HEZKÝ DEN.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).