Re: INVENTARIZACE závazků 31.12. DPH?
Dodavatel nedodržel ustanovení § 26 odst. 1 - vystavit daňový doklad do 15 dnů ode dne zdanit.plnění.
Fakturu si klidně zaúčtujte do r. 2006. V inventuře bude faktura "přebývat", ale to hladce vyřešíte poznámkou v inventarizačním zápisu. V příští inventuře zase bude tato faktura v "manku".
Ten § 26 odst. 1) ukládá, že povinnost vystavit DD je max. 15 dnů
ode dne plnění. To znamená, že při plnění 31. v měsíci je možno vystavit DD do 15. násl. měsíce. A faktura vystavená 15. násl. měsíce těžko může mít datum měsíce předchozího, i když plnění v předchozí měsíci bylo.Nakonec - podle data vystavení se řídí i splatnost. Pokud bude jiné řešení, doufám, že se někdo ozve.
Moc Vám všem děkuji, dohoda možná nebude.Já si to nechám v roce 2006,tak jak jsem to podle mě(a také Vás) udělala správně.A pokud bude v budoucnu nějaký problém,ať si ho vyřeší sami.Zkusím jim to ještě jednou vysvětlit a pak to vzdám.Ještě jednou díky,díky...
Posíláte inventarizaci závazků na odsouhlasení svým dodavatelům?
Já dělám jen inventury pohled. a ty posílám, dodavatele neobesílám,
čekám, že mi salda pošlou oni. (Pár velkých dodavatelů si odsouhlasím, abych si byla jista, že mám od nich všechny faktury).
Opravdu si s tím hlavu nelámejte, tak jak radili předchozí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.