Vlákno názorů k dotazu Předplacení služby google a DPH...pomoc! od LL - Re: Předplacení služby google a DPH...po Pokud jste plátci...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2007 11:30

LL (neregistrovaný)

Re: Předplacení služby google a DPH...po
    Pokud jste plátci DPH, tak zúčtujete službu do daňového přiznání v řádku 230 a nárok v 330.
    Pokud nejste plátci DPH, tak se přijetím této služby stáváte plátci DPH a postup pro daň.přiznání je stejný.

• 24. 1. 2007 11:55

Klára (neregistrovaný)

Jsme plátci. Účtuju v programu POHODA a mám na výběr buď: "D02-Poskytnutí služby osobou reg. v jiném státě EU" Nebo "P02-Poskytnutí služby osobou reg. v jiném státě EU" Jsem teď z těch řádků nějaká zmatená. My Googlu platíme, takže chápu to správně, když tam dám to D02 a Částku 1.000,- Kč dám celou jako vč.DPH? Děkuji moc. Klára

• 24. 1. 2007 12:46

LL (neregistrovaný)

Je to poskytnutí služby osobou reg.v jiném státě EU. Řádek 230 je daňová povinnost, tj. DPH musíte v principu reverse charge odvést a pokud máte nárok a tak máte možnost nárokovat v řádku 330.
    Nezmám program Pohoda, takže Vám nemohu se zavedením v dokladu, ale každý program má možnost reverse charge, kde dáte tu povinnost a automaticky nárok.

• 24. 1. 2007 13:02

Klára (neregistrovaný)

Děkuji moc za pomoc, dovedla mě k cíli. Na oficiálních stránkách společnosti Stormware, která POHODU prodává jsem našla návod, jak to udělat. Zde je:

"Jak postupovat při pořízení zboží v rámci EU od registrovaného plátce, kde mám povinnost přiznat daň, ale vzniká mi i nárok na odpočet?
    Přijatou fakturu zadáte v nulové hodnotě DPH, členění DPH "PN-nezahrnovat do přiznání". Poté zvolíte nabídku Záznam/Vyměřit DPH EU. Tento povel vytvoří v agendě Interní doklady daňový doklad na uskutečněné plnění DPH (povinnost přiznat daň) a zároveň druhý daňový doklad na odpočet daně při nákupu zboží z Evropské unie. V dialogovém okně vyberte sazbu DPH a předkontaci, která bude vyplněna na vytvořených daňových dokladech. Dále zvolíte členění DPH a datum. Zaúčtování doporučujeme řešit prostřednictvím účtu 349 – Vyrovnávací účet pro DPH, který nevstupuje do rozvahy. V daňové evidenci zadáte předkontaci u samovyměření "Nedaňový výdej" a u odpočtu DPH "Nedaňový příjem". Jako členění DPH můžete uvést např. při pořízení zboží v rámci EU u samovyměření DPH "DDzbožíEU - pořízení zboží z jiného státu EU" a u nároku na odpočet zadáte "PDzbožíEU - pořízení zboží z jiného státu EU". Údaje vstoupí do řádku 220 a 320."

Klára

• 24. 1. 2007 12:09

Klára (neregistrovaný)

Tak zkusila jsem to a program mi vezme jen to druhé, tedy P02 - rádek 330... jasně, je to přeci nárok na odpočet (teď jsem si všimla, že řádek 230 je daň.povinnost) :-) Klára

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).