Vlákno názorů k dotazu Zaokrouhlení vypořádacího koeficientu od Pitrísek - Re: zaokrouhlení vypořádacího koeficient Bingo, dobrý večer,konečně výborný dotaz...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2007 23:42

Pitrísek (neregistrovaný)

Re: zaokrouhlení vypořádacího koeficient
    Bingo, dobrý večer,
    konečně výborný dotaz na něž bohužel nedokáži odpovědět, ale nedá mi to nereagovat stručným návodem ( každý ať si vybere )
    1) tuším, že v zákoně o DPH někde v § 76 je doslovně řečeno,že koeficient se zaokrouhuje na 2 desetiná místa nahoru
    2) pokud použijete ZSDP tak v cca §46 je stanoven postup při stanovování koeficientů obecně ( odseknete vše co se nachází za poslední platnou číslicí a tu pak pokud následovala číslice <5 poslední platná číslice zůstává stejná, pokud následovala číslice >=5 pak se poslední platná číslice zvýšila o 1
    3) a na závěr jednu perličku( mimo hru), pokud si pamatuji správně, tak jsem kdysi jsem někde získal "matematický" názor o zaokrouhlování obecně - pokud následuje za poslední platnou číslicí číslice <5 nemění se, pokud následuje >5 zvyšuje se poslední pl. číslice o 1, pokud následuje 5 pak se zaokrouhlí poslední platná číslice nahoru nebo dolu tak, aby poslední pl.číslice byla sudá ( ale to sem asi vůbec nepatří).
    Dobrou noc. Pitrísek

• 25. 1. 2007 0:26

Pavel (neregistrovaný)

Domnívám se, že ZSDP je z pohledu zaokrouhlování obecný předpis, ZDPH pak k němu předpis speciální a mající proto přednost.

Potom by byl koeficient 0,23.

Dobrou noc!

• 25. 1. 2007 9:33

Iva (neregistrovaný)

Mně vyšel koeficient 0,8445 takže jsem zaokrouhlovala na 0,85. Mám to odkontrolované s pani z fú. Takže se taky kloním k 0,23

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).