Re: Vyúčtování daně ze závislé činnosti
Je tam psáno za nejbližší předchozí zdaň.období,takže bonusy,které byly vyplaceny v roce 2005,ne? A teď nevím, jestli v tom řádku 06 bude celková částka vyplacená zaměstnancům a nebo částka po odečtu těch bonusů (06a)... Jsem taky zoufalá... Poraďte někdo, prosím!
A když mám tedy vyplacený bonus, zapíšu ho do 5b část I. a co se píše do 5a? O bonusy jsem snižovala zálohy na další 2 měsíce, jak to zohledním ve vyúčtování? V součtu mi vychází správná částka, ale, nevím jestli je správně, že sl.8 mám zapsanou částku, která měla být odvedena, ale z důvodu uplatnění bonusu nebylo odvedeno nic. Děkuji D.
Děkuji moc, už jsem to tak taky udělala a vyšlo mi to správně. Firma má jen 1 zaměstnance, takže jeden měsíc, když byl nemocný, tak mu vyšel bonus 532 a žádná daň. Toto jsem napsala do 5b a další měsíce jsem do 5a napsala 1. měsíc 163,-, 2. 144,- a 3 225,-. Program mi snížil sloupec 8 a tím se mi shodoval se sl. 9, kolik jsme opravdu odvedli. Doufám, že to tak má být. Pěkný zbytek dne přeji. D. A kdyby se žádalo o vyplacení bonusů měsíčně, tak se 5a ani 5b nevyplňuje?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.