Vlákno názorů k dotazu Změny ve mzdách pro 2007 -prosím mzdovky od jana - Re: prosím mzdovky Zajímalo by mě ,kde jste to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2007 17:03

jana (neregistrovaný)

Re: prosím mzdovky
    Zajímalo by mě ,kde jste to četla.Ve mzdách se mění redukční hranice první z 510 na 550 druhá z 730 na 790-jedná se o dávky nemocenského pojištění.
    Dále minimální mzda z 7955 na 8000Kč.
    Slevy jsou stejné.Zrušil se vedlejší pracovní poměr,dohoda o provedení práce je v roce 2007 na 150 hodin.
    Stravné není a nebylo předmětem daně u zaměstnance.

• 30. 1. 2007 17:10

Káča (neregistrovaný)

Proto se po tom pořád pídím, vyšlo to v Mladé frontě, cituji: od ledna se poměrně zásadně mění vyměřovací základ zaměstnance pro pojistné na sociální a zdravotní pojištění. Do základu se bude zahrnovat všechno, co si zaměstnavatel účtuje jako náklad. To se týká mimoplatových výhod zaměstnanců - jde např. o různé druhy pojištění, slevy zaměstnanců na zboží, služby apod. Ale nikde jinde jsem to neobjevila, jen se blíží mzdy za leden a nerada bych něco pokazila. Tak moc děkuju, snad to byla jen jakási aktivita kohosi. Moc díky!!!

• 30. 1. 2007 17:33

zd (neregistrovaný)

Od r.2007 se zahrnují do vyměřovacího základu pro pojistné na SZ a ZP u zaměstnance až na stanovené výjimky všechny příjmy, které zaměstnavatel zuúčtoval v souvislosti se zaměstnáním. Zúčtovaným příjmem se rozumí plnění, jehož hodnota je u zaměstnavatele účtována jako náklad nebo jako úbytek prostředků zaměstnavatele a které bylo v peněžní nebo nepeněžní formě poskytnuto zaměstnanci.
    Např. "přidanění" 1 % za auto se odvod netýká (není o něm účtováno, CN do limitu jsou ve výjimkách (tj.neodvádí se, pokud jsou do limitu). O penzijním připojištění (od určitého limitu) i o dalších věcech se tu už diskutovalo, najděte si v archivu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).