Re: Jak lze převézt RD na manželku
Skutečně jste vlastníkem RD jenom Vy ? To jste ho postavil před manželstvím nebo za manželství ale za peníze které byly jenom Vaše (dar jenom Vám nebo za peníze z doby před manželstvím) ? Pokud je RD skutečně (po právu, ne jen podle katastru) jenom Váš, tak ho můžete manželce darovat. Pokud jste RD postavil za manželství a NE za jenom Vaše peníze, tak RD máte ze zákona v SJM. Pak je třeba dát do souladu stav zápisu v katastru se stavem skutečným/právním, t.j. vložit do katastru souhlasné prohlášení, že RD je v SJM. Teprve potom můžete zúžit své SJM (notářským zápisem) tak, že RD bude jenom manželky. POZOR - nepodceňujte to - pokud RD není po právu jenom Váš (i když je tak zapsaný v katastru), bylo by jeho darování manželce neplatným úkonem.
Re: Jak lze převézt RD na manželku
Děkuji - RD jsem postavil ze svých prostředků v r.93 , v roce 99 jsem se oženil a je zapsán na mne.Nyní chci právně převézt na manželku,aby nebylo problém z dědictvím / z l.manželství mám 2 děti/ ale žádné jiné pohledávky z původní manželkou,takže vše je čisté.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.