Ztráta pok.dok.rok04-fakt se Vám nestalo
>Dobrý den,
>potřebovala bych od vás poradit.Dneska jsem
>potřebovala dohledat firmu ve starších pokl.dokladech rok
>2004,kde jsme nakupovali a náhodně jsem narazila na odlepený
>doklad na Kč 5232.Zůstala jen košilka a stopy po
>lepidle.Zřejmě při stěhování z kanclu do kanclu doklad
>vypadl a nějaká dobrá duše ho vyhodila do koš.Hloupé je,že
>jsme ještě neměli na toto období kontrolu.Je nějaká
>možnost?Např.čestné prohlášení?Jinak to samozřejmě
>zacvakám jako zodp.osoba já.Když už né přímo tak na
>odměnách.Díky moc.Lea
Re: Ztráta pok.dok.rok04-fakt se Vám nes
Leo,taky se mně to stalo.
Pokud chceš být čestná,tak podej dodatečné přiznání, pokud na to máš nervy tak vyčkávej, jestli dojde kontrola a pak s nima o tom diskutuj.Znám taky případy, kdy se prostě nějaké doklady "seženou" atd.Ale to už není o čestnosti:)
Re: Ztráta pok.dok.rok04-fakt se Vám nes
No hlavně že toho není za půl milionu, s tím mají zamotanou hlavu i jiní, jak v těchto dnech sledujeme :-)) Ale vážně - já bych to nechala být a doufala, že na to kontrola nepřijde, přinejhorším zaplatíte penále. Čestné prohlášení to nespraví. Jestli budete mít čas, zkuste vykoumat, jestli nemáte pro rok 2004 nějakou "rezervu", abyste pro klid své duše věděla, čím se kdyžtak budete bránit při kontrole (ano, tento doklad nám nějak vypadl, ale zase jsme neměli v nákladech toto a mohli jsme mít). Např. faktura za r.2004 došlá po uzávěrce a zaúčtovaná v dalším roce nedaňově, zatoulané doklady za hotové 2004 proplacené pozdě a tudíž zaúčtované nedaňově, zapomenuté odpisy nebo tak něco. Netrapte se tím, to se prostě občas stane. Je to blbý, ale jsou horší věci na světě. Mějte se pěkně a hezký víkend!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.