Re: Dostačující kvalifikace ??
Nevím sice na jakou činnost si chcete nechat vystavit ŽL, ale v sekci zákony, poslední je Živnostenský zákon a tam je Příloha č. 2 k zákonu č. 455/1991 Sb.Vázané živnosti. Ve skupině 213 si najdete činnost a tam je taxativně uvedeno co musíte splňovat. Není spíš problém v tom, že nemáte doloženy všechny doklady? Výpis z rejstříku trestů, doklad o vzdělání.... Jinak podnikat můžete již ke dni ohlášení živnosti. Zaslání originál ŽL jim vetšinou trvá tak 30 dnů.
Re: Dostačující kvalifikace ??
Dobrý den,děkuji za reakci , ale hlavní problém je právě v tom že ŽÚ neví zada mi pro poskatnutí živnosti má mé dosažení vzdělání uznat či ne.Samozřejmě výpis z rejstříků,potvrzení praxe a všechny ostatní náležitosti mám a jsou v pořadku.Co se týče vzdělání je podmínkou úplné střední odborné stavebního směru, úplné středí odborné by bylo ,stavební směr taky ale jak jsem uváděl není to "čistokrevná stavařina" a nejsou si jisti zda tento obor uznat.Mělo by to být jasně dané zda ano nebo ne.Každý obor má své čísloa dle toho by to mělo být určeno.Nechci to prostě nechat na jednom úředníkovi ,který neví a chci si to ověřit jinde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.