Re: Student..brigáda..vrácení daně?
Od všech zaměstnavatelů si vyžádejte Potvrzení o zdanitelných příjmech - do 31.3.2007 si podáte na FÚ v místě svého bydliště roční vyúčtování. Máte nárok na odpočet 7200,-- Kč na poplatníka + 2400,-- Kč na studenta, pokud jste byl studentem celý rok a splnil jste věk - do 26 let, resp. do 28 let při doktorském studiu.
Pokud jste neměl souběh ( naráz brigádu třeba u dvou zam), tak by Vám mohli roční zúčtování udělat tam, kde jste pracoval naposledy ( je mi jasné, že to nemusí jít vzhledem třeba ke vzdálenosti apod.) a to byste si u toho posledního zaměstnavatele musel do 15.2.požádat o roční zúčtování. Z Vašeho dotazu mi tak nějak nejasně vyplývá, že jste byl na jednu prac.smlouvu u jednoho zaměstnavatele. Pak by bylo jednodušší zažádat si u něj o roční zúčtování než si sám podávat daň. přiznání. Pokud byste to daň.přiznání podával, pak musíte chtít po všech zaměstnavatelích Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2006.
děkuji,děkuji. Abych to uvedl na pravou míru, jsem student 20let a měl jsem dva měsíce brigádu,můžu si podat daňové přiznání, kde bych doložil potvrzení od firmy,kde jsem byl.Ale nevím,jestli to bude k něčemu, jestli by mi něco vrátili....no musím to zkusit.Díky Tomáš
Jestli máte schované výplatní pásky a na nich najdete částky
které vám byly sraženy jako zálohová daň, pravděpodobně by se vám tyto zálohové daně vracely, nebo máte od fi. potvrzení o zdanitelných příjmech a tam je také uvedeno, jestli jste nějakou daň platil.
Zajímalo by mě, jak je to u nezletilého studenta. Na brigády se dá chodit od 15 let. Může si sám podat daňové přiznání a uplatnit výše uvedený postup vrácení daně ?
Jak takové podání daňového přiznání ovlivní daně rodičů - mohou dále odpočítávat částu 6000,- na vyživované dítě, když to si samo vydělává a podává vlastní daňové přiznání?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.