Vlákno názorů k dotazu Zpracování bankovních výpisů od Lenka S - Re: Zpracování bankovních výpisů Všechny položky na výpisu mám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2007 12:41

Lenka S (neregistrovaný)

Re: Zpracování bankovních výpisů
    Všechny položky na výpisu mám pod jedním číslem dokladu. Vždy účtuji až datum odepsání nebo připsání položky - někdy se stane, že jim naše peníze leží nějaký ten den na účtu než je dají nám... Nepodepisuji nic (při účtování výpisu), jsme malá firma, takže "oběh účetních dokladů" je posouvání z jednoho konce stolu na druhý - málokdy opustí můj stůl a jdou navšívit někoho jiného... Záleží na tom, co si stanoví každá účetní jednotka a podle toho by se měla řídit.

• 6. 2. 2007 15:32

JanaO (neregistrovaný)

Jenže jeden doklad má jedno datum uskutečnění případu a výpis nám chodí jednou týdně. Takže i když jsou platby uskutečněny v různé dny, mají stejné datum - a to datum výpisu. Jste zodpovědná za účetní případ a zároveň osoba odpovědná za zaúčtování? V tomhle nemám jasno a i tyhle dva podpisy by podle par.11 zák. o účetnictví měly na dokladu být.

• 7. 2. 2007 8:28

Lenka S (neregistrovaný)

Počkejte - vám na tom výpisu nenapíšou k jakému datu v tom týdnu se ty platby provedly? Výpis byl vystaven k nějakému datu, ale jednotlivé položky na výpise (tj. každý řádek) musí přece mít každá svůj datum platby. A podle toho to já účtuji. Vždyť jinak bych to účtovala k jinému datu.A s tím - to že mi kontrola z FÚ nevytkla případné chybějící podpisy neznamená, že by to tam asi nemělo být. Tak si vytiskněte nějaký souhrnný doklad. A ty osoby jak píšete můžou být jedna a tatáž (jako třeba já).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).