Re: 12 EXEKUCÍ
a to Vám všechny ty exekuční příkazy přišly v jeden den? Platíte exekuci co přijde nejdříve a ostatní jsou v pořadí ! (tedy kromě přednostní) Taky máme takovýho jednoho co mu stále chodí exekuce a já je exekučním úřadům vracím s komentářem, že na daného zaměstnance již exekuce je.
nemám před sebou zákon ale mám pokyny od exekutorského úřadu, kde se píše: Provádějí-li se srážky ze mzdy k vydobytí několika pohledávek, uspokojí se jednotlivé pohledávky z první třetiny podle svého pořadí .... Pořadí pohledávek se řídí dnem, kdy byl plátci doručen exekuční příkaz. Bylo-li mu doručeno téhož dne nařízení výkonu rozhodnutí pro několik pohledávek, mají tyto pohledávky stejné pořadí. Nestačí-li částka na ně připadající k jejich plnému uspokojení, uspokojí se poměrně.
Z toho vyplývá, že nejdříve musíte uhradit tu exekuci co přišla nejdříve, pak poračujete v té další atd. O všem ale musíte příslušné exekuční úřady informovat.
Mockrát děkuji, ale stejně to moc nechápu.Přednostní mám č. 4. Já tedy uspokojuji přednostní (která je na 500 tis.)z druhé třetiny a z té první třetiny mám tedy uspokojovat tu první nepřednostní ? Já myslela, že mám uspokojovat nejprve jenom tu přednostní ze druhé i z první třetiny. Prosím pomoct !! Děkuji.
Z první třetiny se uspokojují pohledávky dle pořadí jak byli doručeny bez ohledu na to, zda jde o přednostní pohledávky nebo o pohledávky ostatní.
Z druhé třetiny se uspokojí pohledávky bez zřetele na pořadí - nejprve pohldávky výživného a pak teprve podle pořadí ostatní přednostní pohledávky.
Pokud byste chtěla, není problém Vám dokukemnt nafaxovat. Já když jsem tuto problematiku začala řešit, vždy mi velmi ochotně poradili na příslušných exekučních úřadech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.