Re: Náhrada za pracovní úraz a roční zúč
Všem ,kdo mi odpověděli moc děkuji, ještě jsem si pro ověření zavolala na FÚ do Náchoda. Byla jsem upozorněna na zmatečné vyrozumění od Kooperativy, daň, kterou odečítají je sice 15% a,ale nejedná se o klasickou srážkovou daň. Roční zúčtování nelze provést, musí být podáno daň.přiznání, doložena kopie od Kooperativy, vyplacená částka se načte k příjmům ze závislé činnosti a sražená daň se načte k zaplacené dani.Může se tato částka prý uvést i jako příjem dle § 10. Tak snad to tak je.
Ještě jednou díky, Hanka
Re: Náhrada za pracovní úraz a roční zúč
---
Vypadá to, že Fú Náchod má úplně jiný zákon o daních z příjmů, nebo ho jinak posuzuje než zbytek republiky. 15% daň zná zákon o daních z příjmů pouze v § 36, lze ji srazit pouze u příjmů uvedených v § 36, odstavec 2 písmeno a) a písmeno c). Písmeno a) v tomto případě nepřipadá v úvahu.
V písmenu c) lze vybrat různé tituly, pokud by to ale Fú Náchod považoval např. za „výhru“, do daňového přiznání by zjevně vůbec nevstupovala.
Když se Fú Náchod nelíbí a je zmatečných 15% od Kooperativy, má si zajistit, aby pro jeho /náchodské zaměstnance/ Kooperativa zdaňovala jinak, případně vůbec ne.
---
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.