Re: DPH - na FÚ nemají přiznání
Také se mi to stalo, spravil to jeden telefonát a domluva s pracovnicí FO. Udělala jsem kopii, ofotila i podací lístek a osobně jsem vše donesla na FO i s mojí kopií,podle které si pracovnice
ověřila, že nekecám. Nakonec se tiskopis našel u paní na stole přilepený k jinému tiskopisu: -)) (asi se na tom samém stole svačilo).
Můj nedávný zážitek
Nám se nedávno ztratila celá obálka - tlustá A4 s asi 20 přiznáními a hlášeními, které se měly dostat k celkem 7 správcům daně na tomtéž berňáku. Posílala jsem to poštou a samozřejmě doporučeně.
Byla jsem dost překvapená, když mi začali (velice slušně) volat jednotliví správci, že nemají přiznání. Tak jsem je holt vytiskla znovu, namnožila podací lístek, přišila ke každému lejstru a osobně (!) jsem to roznesla po celém berňáku.
Asi týden nato se obálka samozřejmě našla. V podatelně se totiž nenamáhali to třídit a celou obálku šoupli jedné správkyni daně - podle přiznání firmy, které bylo navrchu. Jenže ta správkyně zrovna odcházela do důchodu a přicházela tam jiná... takže jí chvíli trvalo, než se jí podařilo převzít agendu a prohrabat se kupami lejster na stole, které tam zůstaly po předchůdkyni. A v jedné té kupě lejster - ejhle - naše obálka a tam v pořádku všechna přiznání...
:-))
Z berňáku se mi omlouvali, no co jsem měla dělat. Ten ztracený čas mi už nikdo nevrátí. Na nikoho jsem si nestěžovala, jen jsem je prosila, ať si lépe zorganizují agendu pro došlou poštu, že přece není možné, aby ta pošta zůstala takhle neroztříděná.
Re: Můj nedávný zážitek
Pěkná příhoda :-). Já v takových případech nikam nechodím, posílám to poštou a vyřizuju telefonicky, jsem dost líná :-)
Ale na vašem vyprávění mě zaujala a potěšila jiná věc, Evo M., totiž že posíláte všechna přiznání v jedné obálce. Dělám to také tak, ale pořád jsem měla obavu, jestli bych to neměla dát do těch dvaceti obálek po jednom a posílat doporučeně každé zvlášť se jménem toho poplatníka. Ale je vlastně pravda, že ani tak není průkazné, co vlastně bylo posláno, takže je to úplně jedno. Takže s klidem dál všechno najednou :-). Jana F.
Dávejte...... do doby, než se dostanete do situace, jako moje známá, která posílala několik DPFO a nakonec FÚ tvrdil, že jedno není podané. Nevím, nebyla jsem u toho, ona je taky řádný zmatkář... :-)))), myslím, že by podle váhy zásilky šlo něco dokázat, ale jistá si nejsem. Já raději posílám elektronicky. Jednak předcházím těmto problémům, zadruhé jsem líná dojít na poštu a posílat tam messengera je drahé :-))))
Úplně stejně blbě, ať je v obálce jeden papír nebo dvacet. Ztratí se jedno, nemusíte přece vykládat, že jich bylo v obálce víc, stačí vám ten jeden podací lístek. Ztratí se jich víc, to samé - s jedním lístkem obejdu všechny a nemusím vykládat, jak to posílám a co se kde ztratilo. Jana F.
Prázdné obálky jsou pochopitelně nesmysl, proč taky, jde přece o to mít důkaz o tom, co posílám správně jak to má být. Ale mám jiný nápad: nechat si to, co dávám do obálky a zalepuji místopřísežně potvrdit důvěryhodným svědkem. Budete se mi smát, ale já o tom vážně už delší dobu uvažuji. Chtěla jsem to dokonce potvrzovat od pošťačky, pochopitelně se mi vysmála :-). Ale třeba kolegyně, proč ne? Jana F.
Re:Není nad podací razítko
Já tedy jezdím se vším osobně z důvodu abych měla na kopiích ode všeho razítko z podatelny. Kdysi dávno (v r.1995) se mi stalo, že DP neměli a podací lístek prý nebyl důkazem, že se podalo. Nic z toho nebylo, ale klient nevěřil, že jsem to podala. Od té doby tedy podávám osobně, např. v pondělí nesu ukázat kopii vyúčtování závislé za rok 2003, přišla výzva, že nebylo podáno, tak ofotím kopii a dodám. Mám tak větší klid.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.