Re: dodatecne DP u FO
To jo, ale kdyz budu delat dodatecne priznani za 2005, tak zda musim dodatecne podat i na socialni i na zdravotni. Platila jsem socialni od rijna 2006 a zdravotni od dubna 2006. Takze me nejde o rok 2006, ale o dodatecne priznani prijmu 2005.
V roce 2005 jsem zacala podnikat a upltnila jsem radne vydaje. Jenze ted zjistuji, ze vydaju mam a do budoucna budu mit malo (poskytuji poradenstvi), takze prechazim na procenta vydaju.
**při změně uplatnování výdajů je povinnosti upravit daňový základ minulého roku, pokud tam zůstaly nějaké pohledávky a závazky. pokud jste žádné neměla, nemusíte podávat žádné dodatečné DP a za r. 2006 si můžete uplatnit výdaje procentem.
Dekuji. To jiz vim, protoze me jedna pohledavka zustala, proto budu davat dodatecne DP k prijmu. Ale nevim, zda se to tyka i SP a ZP za rok 2005, za ktery budu davat dodat k prijmu.
Pokud podáváte dodatečné DP z důvodu změny způsobu uplatňování výdajů, tak nemusíte v této souvislosti podávat opravné přehledy ZP a SP. Dodaněná pohledávka nebude daňovým příjmem v roce 2006, ale do přehledů ji jako příjem uvedete.