Re: Silnicni dan
Pokud máte auto zahrnuto v majetku, tak je logický předpoklad, že bylo pořízeno za účelem používání k podnikání, můžete zaplatit silniční daň jen za měsíce, v kterých bylo k podnikání používáno a pokud ho používat nechcete, tak je nejjednodušší jej z majetku vyřadit a pak už je to jen na vás.
Ale i tak by jste ho mohl používat, ne? Jste příklad, který se vymyká pravidlům. Každý si ho naopak do nákladů dává, ikdyž ho nepoužívá, a vy máte auto na IČO a neuplatňujete náklady! To samozřejmě záleží na vás, zřejmě náklady navyšovat nepotřebujete. V případě, že ho budete uplatňovat, byť paušálem, musíte platit silničku!
Po dotazu na FU, jsem se dozvedel, ze kdyz auto nepouzivam k podnikani nemusim platit silnicni dan. Musim jim dodat cestne prohlaseni, ze jsem auto nikdy nepouzival k podnikani, a ani jsem neuplatnoval zadne odpisy. Me se vyplati platit dane pausalem. Nemam tak velke odpisy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.