Re: Prý jsou účetní drahé :-)
Děkuji za tento příspěvek, za SZM 1400,- mi připadá nehorázné. Mám již od loňska několik klientů a když to přeženu, tak každé SZM mi zabere cca 1 hodinu. Setkala jsem se již s několika účetními (kromě sebe) a ceny jsou opravu velice odlišné. Dlužno podotknouti, že výše ceny ani zdaleka neodráží kvalitu práce a znalostí. Když vidím, kdo všechno se živí účetnictvím a daněmi, a co všechno svým klientům radí a za jakou cenu, je mi smutno.
Loni tady byla diskuze o těchto stránkách, kde nabízejí SZM:
http://www.spolecnezdanenimanzelu.cz./conabizime.html
V původním znění byla malá chyba a když jsem na ní poukázala, celá diskuze se zvrhla do osobní války a vše vyznělo nakonec jinak.
Proto bych chtěla dnes napsat: ty nabízené služby mi připadají perfektní a velmi potřebné, cena více než přiměřená. Po vlastních zkušenostech prohlašuji, že levněji se to zodpovědně dělat nedá. Leda známým úplně zadarmo, ale to už je o něčem jiném... Jana F.
NEŘEKLA bych, že zodpovědnost je o ceně. Myslíte si, že pokud si řekne někdo řekne takovou nehoráznou částku za pár desítek minut práce,tak to zaručuje nějakou kvalitu? Neřekla bych. Je to spíš o lokalitě a o povaze člověka. Nic jiného v tom nevidím.
Pokud se jedná o daňové přiznání "pouze" z titulu SZD, tak ano.S programem to jde rychleji a lépe.Ale pořád platí to, co jsem napsala. Hodně záleží na lokalitě. Vím, že ceny jsou různé (např.u DP p.o. znám poradce,který si řekne 10 tis. a jiný pro stejnou firmu 90 tis.) a rozhodně ten první nemá nižší kvality, je v komoře a má dlouholeté zkušenosti z oblasti. Ale funguje v menším městě a ctí určitá pravidla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.