Re: společné zdanění manželůl a mateřská
Oba máte potvrzení o zdanitelných příjmech a protože si budete příjmy dělit,předpokládám tím,že ta půlka na Vás bude vyšší než 38.040,-Kč,takže si uplatníte oba slevu 7.200,- na poplatníka,manžel 8x500 na dítě a slevu na Vás jako manželku (4.200,-Kč) už NE.
Nesouhlasím s Janou..........pro testování možnosti uplatnit slevu na manželku se počítají příjmy pouze manželky a ne půlka ze společných příjmů.Takže ještě jednou....sečtete mateřskou + 15 tisís a pokud to bude menší než 38.040. tak uplatníte slevu na manželku
Mohla bych se zapojit do diskuze? Mám případ že paní dostala od zaměstnavatele Potvrzení o zd.příjmech s nulami,protože byla od ledna 06 do 4/06 na nemocenské a od 05/06 na mateřské. Takže v SZM si rozdělili a manželem jeho příjmy a ona si uplatnila slevu na poplatníka. Manžel slevu na poplatníka a slevu na dítě. Je to dobře? Díky,P.
nesouhlasím s Janou..........pro testování možnosti
>>>>uplatnit slevu na manželku se počítají příjmy pouze
>>>>manželky a ne půlka ze společných příjmů.Takže ještě
>>>>jednou....sečtete mateřskou + 15 tisís a pokud to
>>>>bude
>>>>menší než 38.040. tak uplatníte slevu na manželku
>>>
>>>d. - přečtěte si /pořádně/ jaké příjmy se započítají
>>>do příjmu manželky pro účely slevy na manželku a
>>>neopakujte chybu podruhé.
>>>Nemocenská se započítává.
>>Mohla bych se zapojit do diskuze? Mám případ že paní
>>dostala od zaměstnavatele Potvrzení o zd.příjmech s
>>nulami,protože byla od ledna 06 do 4/06 na nemocenské
>>a
>>od 05/06 na mateřské. Takže v SZM si rozdělili a
>>manželem jeho příjmy a ona si uplatnila slevu na
>>poplatníka.
>>Manžel slevu na poplatníka a slevu na dítě. Je to
>>dobře? Díky,P.
>Ale k Vám P., nemám výhradu, nikdo neuplatnil tu slevu
>Kč 4200,-, asi proto, že nemoc + mateřská byly vyšší
>než limit 38.040. Ok.
Ptala jsem se,protože jsem si to "odsouhlasila" s Janou a vzápětí tam došla odpověď od d.,tak jsem byla trochu zmatená.Ta nemocenská a mateřská byla samozřejmě vyšší než než 38.040,- a taky proto si manžel neuplatnil tu slevu 4.200,-,ale do zdanitelných příjmů se nezapočítávají.P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.