Re: Životní poj.,které platí zaměstnavat
Splňuje-li pojistka podmínky stanovené zákonem o daních pro soukromé životní pojištění, příspěvky zaměstnavatele na pojištění jeho zaměstnanců jsou u zaměstnance do výše 12000 Kč ročně osvobozeny od daně, s přidaňováním byste tedy měli začít ve chvíli, kdy příspěvky tuto hranici překročí. A v letošním roce co se zdaňuje, zahrne se také do vyměřovacích základů pro obojí pojistné!
nejspíš loňský rok nechám být, ale nějak už musím řešit letošní únor, kdy proběhla letošní první platba, podle mě ty smlouvy podmínky splňují, protože mi přišlo i potvrzení, že si můžeme uplatnit za 2006 do daň. N 8000,- kč, jenže kolegyni ze vedlejší firmy se právě na toto zaměřila kontrola, a ona to zaměstnancům dodaňuje úplně celé a údajně je to dobře, (pro upřesnění nás zaměstnanec pracoval předtím u nich a ty smlouvy na živ. poj. se uzavíraly v té době a měly by být stejné)
To je těžko říct, to byste asi musela vidět ty smlouvy a protokol z té kontroly. Ale když jste přesvědčená, že ty vaše splňují podmínky, nenechte se zviklat. Nebo jednu okopírujte a pošlete na FÚ s dotazem, zda lze uznat. Mně celkem ochotně odpovídají.
Tady sleduji, že rozebíráte 2 rozdílné věci:
1) prispevek zamestnavatele
2) daňové odpočty za životní pojištění
ad1)
rocni prispevek zamestnavatele na soukromé ŽP jsou daňovým nákladem zaměstnavatele do výše 8000,-Kč/rok z techto 8000,-Kč se neplatí SaZP ani daň z příjmu.
ad2)
daňové odpočty za ŽP je možné uplatňovat na část pojištění, které si platí pojistník sám do max výše 12000,-Kč/rok.
>Tady sleduji, že rozebíráte 2 rozdílné věci:
>1) prispevek zamestnavatele
>2) daňové odpočty za životní pojištění
>
>ad1)
>rocni prispevek zamestnavatele na soukromé ŽP jsou
>daňovým nákladem zaměstnavatele do výše 8000,-Kč/rok z
>techto 8000,-Kč se neplatí SaZP ani daň z příjmu.
>
>ad2)
>daňové odpočty za ŽP je možné uplatňovat na část
>pojištění, které si platí pojistník sám do max výše
>12000,-Kč/rok.
Klídek, pojišťováku.
Paní Anna s p. Jitkou tu rozebíraly třetí rozdílnou věc:-)(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.