Vlákno názorů k dotazu Spolupracující osoba - nahlášení na FÚ od Pavel - Re: Spolupracující osoba - nahlášení na Pokud Vás...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2007 9:10

Pavel (neregistrovaný)

Re: Spolupracující osoba - nahlášení na
    Pokud Vás ta hodná paní na FÚ takto instruovala, tak asi nečetla Pokyn D 219, bod 1.2, vydaný MF ČR, který by měl být pro pracovníky FÚ závazný.

Tento pokyn z § 33/2 ZSDP dovozuje, že spolupracující osoby podléhají oznamovací povinnosti.

Ale protože je za to pouze pokuta do 2 mil. Kč, tak to ta paní asi nepovažuje za významné. :-))

Hezký den

• 25. 2. 2007 22:02

Dana K. (neregistrovaný)

Re: Spolupracující osoba - nahlášení na
    Děkuji Pavle za Váši informaci,

už jsem četla několik Vašich příspěvků k různým tématům, ve kterých jste mne přesvědčil, že máte velice dobrý přehled. Také se mi informace úřednice Finančního úřadu u nás ve městě příliš nezamlouvala a proto jsem také kontaktovala jiný finanční úřad, kde pravděpodobně Pokyn D 219 znají. :-)

Není to první případ, o kterém vím, že informace poskytnuté pracovnicí tohoto FÚ nebyly korektní a proto tam také běžně o informace nevolám. Chtěla jsem jen vědět, jaké informace nebo přílohy budou k registraci spolupracující osoby potřeba a zarazila jsem se při odpovědi, že je vůbec neregistrují.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).