Re: Přijata fa Slovensko -DPH-spěchá!!
Když vám přišla faktura už vystavená v CZK, tak bych jenom dopočítala daň.Někdy tyto faktury jsou vystavené v eurech, potom se to musí přepočíst příslušným kurzem. paragrafy 24 a 21 ZDPH
A částka uvedená v Kč bude pro mne základem daně bez daně nebo s daní? Omlouvám se, ale už z toho blbnu. díky moc
Vy musíte nejprve za Slováky DPH odvést, takže na fa máte základ DPH, k tomu dopočítáte DPH, to odvedete i uplatníte.
Ještě poslední dotaz: kdybych měla fakturu v EUR, tak bych přepočetla pevným nebo denním kurzem a postupovala stejně, je to tak?
Já jsem nepochopila na co se ptáte.Tak jak paní Magda uvedla správně je to základ daně.Slováci vám do faktury napsali větu, že příjemce služby je povinen odvést daň.Odvedete a zároveň si uplatníte.
Tak to je právě ten problém po vstupu do EU, správně byste měla prostudovat zákony o DPH všech zemí, s kterými jste v obchodním styku, ale to je dost dobře nemožné :-(
My jsme fakturovali slovenské firmě plátci DPH za přepravu a psali jsme tam větu, že příjemce služby je povinen odvést daň.Místo plnění se přesouvalo za slovenským DIČ. To by mělo platit podobně, né?