Re: cestovné bydliště - provozovna
Nechápu, proč by nemohl dát do výdajů cestu ze sídla "firmy" na provozovnu, když tam jel pracovně...to by pak znamenalo, že já jako účetní...pokud mám místo podnikání svůj byt, tak bych si nemohla dávat do výdajů cesty za klienty, ale jen mezi klienty a nesměla bych se mezitím zastavit doma .....:-))))
u FO se automaticky zapisuje místo podnikání jako bydliště. to však neznamená, že je opravdu místem podnikání a posuzuje se skutečný stav. takže pokud prokážete, že skutečně je bydliště místem podnikání - např. tím skladem, kanceláří, označením podle žz, neměl by být problém. jinak opravdu cesta z bydliště (které je formálně na žl napsáno jako místo podnikání) do provozovny nee.
Děkuji za názory. Mám klienta, který denně dojíždí z místa bydliště do provozovny, která je vzdálená 40 km. Tam asi bude nejvíc záležet na tom, jak je napsaná kniha jízd. Pak mám klienta, který má skutečně v místě bydliště (rodinný dům) sklad. Tento RD je v obchodním majetku, odpisuje se, uplatňují se výdaje na el.energi (jsou tam mrazáky - sklad potravin). Tam nevidím problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.