Vlákno názorů k dotazu Zaměstnanec neuplatnil odpočty na dítě!! od rozarka - Re: Zaměstnanec neuplatnil odpočty na dí Může si podat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2007 10:30

rozarka (neregistrovaný)

Re: Zaměstnanec neuplatnil odpočty na dí
    Může si podat daňové přiznání 3 roky dozadu, jinak vám přeji mnoho zdaru a dále takovéto nasazení...

• 28. 2. 2007 10:35

Eva M. (neregistrovaný)

Když čtu ZDP §38i, tak se mi zdá, že by mu to za 2004-2006 mohl vrátit zaměstnavatel ve mzdě a že by ten človíček ani nemusel sám podávat daňové přiznání? Rozumím tomu dobře?

• 28. 2. 2007 10:39

J (neregistrovaný)

Přesně tak, § 38i odst 1 a 4 si přečtěte pozorně a možná by neuškodilo se o tom na 100% přesvědčit telefonátem na FÚ.

• 28. 2. 2007 10:43

J (neregistrovaný)

>>>Může si podat daňové přiznání 3 roky dozadu, jinak
    >>>vám
    >>>přeji mnoho zdaru a dále takovéto nasazení...
    >>
    >>Když čtu ZDP §38i, tak se mi zdá, že by mu to za
    >>2004-2006 mohl vrátit zaměstnavatel ve mzdě a že by
    >>ten
    >>človíček ani nemusel sám podávat daňové přiznání?
    >>Rozumím
    >>tomu dobře?
    > Přesně tak, § 38i odst 1 a 4 si přečtěte pozorně a
    >možná by neuškodilo se o tom na 100% přesvědčit
    >telefonátem na FÚ.Ještě dodám, pro případnou kontrolu bych si všechny roky přesně rozepsala na papír měl dosta - dostal.Kontrola může přijít bůh ví kdy a člověk honem neví jak k určitým částkám před x lety došel.

• 28. 2. 2007 11:08

Jiřka (neregistrovaný)

Já ten §38i chápu tak, že toto všechno může až 3 roky zpětně vyrovnat zaměstnavatel, pokud k výpočtu nesprávné daně došlo zaviněním zaměstnavatele, který stanovil nesprávné slevy - např. místo daňového zvýhodnění 500 Kč na dítě by mu dal jen 300 Kč apod. Pokud jde ale o to, že on dítě vůbec nenahlásil nedoložil to ani do 15.2. následujícího roku, kdy by to účetní ještě mohla vyrovnat v zúčtování, v takovém případě se vždy podávalo daňové přiznání. Kromě dítěte také bude moci určitě nějaký rok uplatnit i manželku bez vlastních příjmů (pokud pobírala jen rodičovský příspěvek).

• 28. 2. 2007 11:47

Eva (neregistrovaný)

Já to chápu také tak - tři roky zpětně podat daňové přiznání,určitě mu ho nějaká účetní firma udělá.Vy mu vystavíte za ty tři roky Potvrzení o zdanitelných příjmech a dál je to jeho starost.
    Za rok 2006 můžete srovnat daně Vy,ještě je čas.Musí požádat o roční zúčtování.
    Mzdová účetní opravdu není povinna tahat z lidí informace,o své daně a potažmo peníze se musí starat každý sám.
    Jen nevím,zda se zrovna mzdy a vše ostatní kolem zaměstnanců dá dělat jen okrajově,ale to už je problém Vašeho zaměstnavatele.
    Přeji hodně zdaru.

• 28. 2. 2007 12:07

Dana W (neregistrovaný)

Evi, dá se dělat okrajově, ale bolí to, mám tu firmy co mají 2 zaměstnance a žádná mzdová je nechtěla - houby kšeft :-))) (tedy, už jich mám dohromady 5 v různých firmách, tak jsem jednu moc hodnou paní sehnala, protože mám dost starostí s jinými věcmi, a není nad odborníka, ale je to těžké, když jich je málo)

• 28. 2. 2007 14:11

Eva M. (neregistrovaný)

EM: Díky všem, odpovídám do textu.
    >>>>>.Ještě dodám, pro případnou kontrolu
    >>>>>bych si všechny roky přesně rozepsala na papír měl
    >>>>dostat - dostal.Kontrola může přijít bůh ví kdy a
    >>>>člověk honem neví
    >>>>jak k určitým částkám před x lety došel.
    EM: Ano, tak bych to určitě udělala.

>>Já to chápu také tak - tři roky zpětně podat daňové
    >>přiznání,určitě mu ho nějaká účetní firma udělá.Vy mu
    >>vystavíte za ty tři roky Potvrzení o zdanitelných
    >>příjmech a dál je to jeho starost.
    EM: Ano, ta potvrzení jsem mu dala.

>>Jen nevím,zda se zrovna mzdy a vše ostatní kolem
    >>zaměstnanců dá dělat jen okrajově,ale to už je
    >>problém Vašeho zaměstnavatele.
    >Evi, dá se dělat okrajově, ale bolí to, mám tu firmy
    >co mají 2 zaměstnance a žádná mzdová je nechtěla -
    >houby kšeft :-)))
    EM: Paní Evo, ano, je to přesně tak, jak píše Dana W. Dělám "okrajově" mzdy u firem, kterým vedu celkem rozsáhlé finanční účetnictví + kromě toho mají pár lidiček se stálou měsíční mzdou, kvůli nimž se nevyplatí najímat si mzdovou účetní. Ty mzdy jsou furt stejné, jen občas proplacená dovolená, žádný problém - až teď toto.

• 1. 3. 2007 10:20

Eva (neregistrovaný)

Pokud byste měla zájem na zpracování mezd externě,dá se dělat i mailem-mám zkušenosti a funguje to spolehlivě,tak píšu adresu.
    reinischova@seznam.cz

• 1. 3. 2007 15:26

Eva M. (neregistrovaný)

Paní Evo, děkuju :-)
    Paní Evo, děkuju za nabídku, Vaši adresu jsem si uložila do adresáře. Je docela dobře možné, že se na Vás obrátíme -možná brzy, možná později... ale dobrý kontakt se vždycky hodí :-) Mějte se pěkně.

• 1. 3. 2007 15:56

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Mzdy mailem?
    Ta nabídka mě také zaujala, přiznám se, že o někom na zpracování mezd v omezeném rozsahu, rychle a bez problémů s dojížděním, už delší dobu uvažuji.
    Jen si ale myslím, že zrovna tomu problému, který popisuje Eva M., by se takový způsob zpracování také nevyhnul. Horší než jednoduše vypočítat mzdu mi připadá sbírání všech informací od zaměstnanců. Většinou ještě zprostředkovaně, přes šéfa, já ty lidi ani nevidím a nemluvím s nimi. ("Jo, tohle potvrzení prý má, pak vám ho dodám" - Dodá? Nedodá? Mám spočítat tak nebo onak, abych to pak nemusela opravovat?) To potom zlatá pěkně velká fungující mzdová účtárna, ta takovéhle problémy nemá :-) Jana F.

• 2. 3. 2007 8:41

Eva (neregistrovaný)

>>>Pokud byste měla zájem na zpracování mezd externě,dá
    >>>se dělat i mailem-mám zkušenosti a funguje to
    >>>spolehlivě,tak píšu adresu.
    >>>reinischova@seznam.cz
    >>
    >>Paní Evo, děkuju za nabídku, Vaši adresu jsem si
    >>uložila do adresáře. Je docela dobře možné, že se na
    >>Vás
    >>obrátíme -možná brzy, možná později... ale dobrý
    >>kontakt
    >>se vždycky hodí :-) Mějte se pěkně.
    >***************
    >Ta nabídka mě také zaujala, přiznám se, že o někom na
    >zpracování mezd v omezeném rozsahu, rychle a bez
    >problémů s dojížděním, už delší dobu uvažuji.
    >Jen si ale myslím, že zrovna tomu problému, který
    >popisuje Eva M., by se takový způsob zpracování také
    >nevyhnul. Horší než jednoduše vypočítat mzdu mi připadá
    >sbírání všech informací od zaměstnanců. Většinou ještě
    >zprostředkovaně, přes šéfa, já ty lidi ani nevidím a
    >nemluvím s nimi. ("Jo, tohle potvrzení prý má, pak vám ho
    >dodám" - Dodá? Nedodá? Mám spočítat tak nebo onak,
    >abych to pak nemusela opravovat?) To potom zlatá pěkně
    >velká fungující mzdová účtárna, ta takovéhle problémy
    >nemá :-) Jana F.
    >**************

Dobrý den paní Jano F.
    máte pravdu v tom,že tak úplně to řešení není,ale přeci jen mám zkušenost s tím,že mzdová externí spolupracuje s účetní,mohou se radit atd.Myslím,že je to také možnost,jak ulevit účetní se mzdovými otázkami,personální práce se tímto způrobem ovšem nikdy nezbavíte,ale forma se dá domluvit individuálně.
    Takže i pro Vás,pokud budete mít zájem,píšu znovu mail:
    reinischova@seznam.cz

>

• 2. 3. 2007 8:53

Eva M. (neregistrovaný)

Ano, spolupracující mzdová účetní se hodí, to máte pravdu. My už léta spolupracujeme s paní, která se specializuje jen na mzdy a dělá pro naše klienty "velké" mzdy ve firmách, kde je víc zaměstnanců a tudíž víc problémů.

Ale u malých firmiček s několika málo zaměstnanci a stálými mzdami je jednodušší, když si ty mzdy děláme sami, časově to vyjde lépe než si předávat podklady a informace tam a zpátky. Mzdy zpracuju přímo v programu, kde vedu i hlavní účetnictví. A když něco potřebuju, tak té paní můžu zavolat a poradí mi.

Za kontakt na Vás jsem ale vděčná, paní Evo. Ta "naše" paní mzdová účetní sice mzdy opravdu umí, ale - no jak to říct - má určité problémy s pečlivostí a v průběhu doby se to spíš zhoršuje. Takže je možné, že až to přesáhne určitou hranici, tak si řekneme "dost" :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).