Re: Příjmy, daňové příznání, datum UZP
Renatko, nesmíte být takový poctivec. Předpokládám, že vedete DE. Pak v daň. evidenci účtujte jen o uhrazených příjmech a výdajích, dále vedete knihu závazků a pohledávek, případně majetku nebo leasingu.
Datum UZP Vás vůbec nezajímá a na faktuře Vám stačí uvést datum vystavení a splatnosti.
Děkuji, jsem z toho zděšená. Poslední dva roky jsem do daňového přiznání uváděla příjmy podle data vystavení faktur a ne podle skutečného příchodu platby na účet. JE TO PRŮŠVIH? Kromě vydaných faktur nevedu vůbec žádnou další evidenci, výdaje počítám paušálem, všechny platby mi chodí na soukromý účet. CO MÁM TEĎ DĚLAT, PROSÍM?
spočítat si to tak, jak to mělo být. od roku 2003. a podle rozdílů buď podat dodatečné, nebo nic.
kromě evidence příjmů ještě musíte vést pohledávky, evidovat majetek který lze odepisovat a dle druhu podnikání případné další evidence (ceník, deník tržeb atd..)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.