Re: Můj zaměstnanec
A v jakém textu máte uveden název svůj a vlastní zaměstnanec? Každopádné jiný podnikatel Vám nemůže půjčit svého zaměstnance. Toto zákon zakázal. Přidělovat zaměstnance mohou pouze agentury. Pokud už tam toho půjčeného zaměstnance máte, udělejte to tak, že on stále pracuje pod svým zaměstnavatelem a ten Vám vyfakturuje provedenou zakázku.
Děkuji za odpověď.
Ano jedná se o agenturu, která nám poskytla své zaměstance a to vlastní (v pracovním poměru) a zapůjčené od jiné agentury.
Domnívám se, že oba jsou z mého pohledu (uživatele) zaměstnanci agentury. Nevím ale, ve kterým paragrafu to lze exaktně přečíst. § 38 starého ZP to předpokládá, ale není to jasně napsáno.
Ještě jednou děkuji. Tam je jasný vlastní zaměstnanec agentury, ale, asi jsem špatně formuloval svůj dotaz, potřebuji najít ověření možnosti agentury poskytnout uživateli jiného než vlastního zaměstnance, např. zaměstnance jiné agentury. Jedná se o odbornost. Na nezbytně nutnou dobu, než si tohoto odborníka agentury převedou, abÿch nemusel uzavírat smlouvu s každou agenturou zvlášť.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.