Re: Má mít mzdová víc než finanční?
Milá Alice,
dělám mzdovou účetní rok bez jakékoli předešlé praxe v oboru ve firmě s 260 lidmi a jsem na to sama. Kolegyně dělá fakturantku+odškodnění prac.úrazů a máme mzdu stejnou.Mám na starosti nejen mzdy,ale i sepsání prac.úrazů,zahraniční montáže,pokladnu,obědy,docházkuz části i další personální záležitosti.
Nevím co na to jinak říct,mzdové účetní nejsou moc dobře hodnocené a přitom myslím, že toho mám nad hlavu.
Al.
Na čtyři dny to určitě nebude, ale proto bývá často funkce mzdové spojena s personalistikou. Šlo mi hlavně o to srovnání, protože zatím mi všichni říkali, že fakturace a účtování atd. zabere víc času než mzdy a přihlašování a odhlašování atd.
Musím jenom souhlasit. Když jsem šla z provozní účtárny do mezd, tak jsem taky počítala s tím, že budu dělat 3 dny v měsíci, ale pěkně jsem se sekla. Ale teď jsem nadmíru spokojená tam, kde jsem, protože si myslím, že to je lepší pro moji praxi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.