Re: Doplatek příjmů - Potvrzení o příjme
xxx
pokud už od vás jiný příjem mít nebude, potvrzení o zdanitelných příjmech vyplníte:
ř. 4 10000,-- (SP, ZP neodvádíte?, pokud ano, vyplníte ř. 7), dále ř. 8 a do ř. 11 vyplníte daň (danila jste zálohovou 20% - nemá podepsané daň.prohlášení)
protože asi dotyčný někde jinde pracuje, bude muset podat za r. 2007 na FÚ daň.přiznání
>>Dobrý den,
>>prosila bych o radu - mám problém s vyplněním
>>potvrzení o zdanitelných příjmech pro našeho bývalého
>>zaměstnance, u kterého jsme nyní při kontrole
>>zjistili, že mu
>>byla v roce 2005 chybně spočítána výplata.
>>Hrubý doplatek za rok 2005 mu vychází 10 000, z toho
>>jsme nyní odvedly daň a zaměstnanci na účet bude v
>>březnu 07 vrácen čistý doplatek.
>>Je správné tento doplatek v potvrzení příjmů za rok
>>2007 uvést jen do řádku 4 - doplatky příjmů podle § 5
>>odst. 4..., dále vyplnit základ daně 10 000 a
>>sraženou
>>zálohu na daň uvést do řádku 11 ??? Studovala jsem si
>>k
>>tomu zákony, ale musím přiznat, že si tímto postupem
>>nejsem vůbec jistá.
>>
>>Děkuji
>xxx
>už z těch daň. přiznání a RZD blbnu. Tu mzdu v r. 2005 jste měli zúčtovanou, ale nevyplacenou? Potom byste postupovala tak, jak jste uvedla (i já) - ř. 4, příp. ř. 7, ř.8, ř. 11. Pokud jste ale vůbec tuto mzdu nezúčtovala v r. 2005 nebo v r.2006, ale až v r. 2007, potom je to příjem zúčtovaný a vyplacený v r. 2007 a vyplňuje se klasicky ř. 1 a další (jako u klasicky zúčtovaných, vyplacených mezd)
Diky moc za odpověď,
Pravě, že je to tak,že jsme v roce 2007 provedly opravy v účetnictví za rok 2005, takže zúčtováno to v podstatě bylo dodatečně ještě v roce 2005 /aspon mi to tak pripada logicke/. Podařilo se mi už ziskat i odpověď z FU, kde mi potvrdili, že tento příjem se uveden jako doplatek přijmu z min. obdobi. Tak je to snad spravně. Z tech pokynu k vyplněni a odkazu na zakony fakt nejsem moc moudra :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.