Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu DE - kuchyně - vedení skladu od i - Re: DE - kuchyně - vedení skladu To je...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2007 21:18

    i (neregistrovaný)

    Re: DE - kuchyně - vedení skladu
    To je docela problém. Finanční úřad může někdy chtít, abyste jim dokázala, že všechny suroviny, které jste nakoupila, jste také "provařila". Že jste neměla ztráty nad normu. Účtuji pekárnu, tam jsme zavedli systém, kde se z receptur jednotlivých výrobků přes skutečné množství vyrobených výrobků dostáváme na plánovanou spotřebu surovin. Srovnáváme se skutečnou spotřebou (stav zásob na začátku období, nákup, stav zásob na konci období). Jde to docela dobře (i když je to pracné), ale v tomto případě se nejedná o velké množství receptur. U vás je to složitější. Možná zkusit obědy rozdělit do několika skupin (třeba dle podílu potravin na celkových nákladech), pro každou skupinu vytvořit směrnou kalkulaci, spočítat kolik obědů v jaké skupině se uvařilo, srovnat se skutečnou spotřebou surovin (v Kč). Do kalkulací samozdřejmě zahrnout zdůvodnitelné ztráty (technologické, rozprach...). Ale asi si to představuji moc jednoduše.....

  • 8. 3. 2007 8:16

    Marcela (neregistrovaný)

    Re: DE - kuchyně - vedení skladu
    Také jsem měla takovou představu, ale kuchař je z toho celý pryč. Říká, že vaří pokaždé trochu jinak a že si neumí představit, jak tohle v praxi dělat. Díky za odpoveď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).