Hlavní navigace

DE - kuchyně - vedení skladu

  • (neregistrovaný) 86.49.77.---

    7. 3. 2007 15:20

    Dobrý den,
    budu ráda, když budu moci s někým z vás zkonzultovat správný postup při účtování kuchyně. Jedná se o vaření obědů pro domov důchodců, tzn. prodej hotových jídel na fakturu. Jedna paní účetní mi poradila, že není nutné vést skladovou evidenci (jedná se o DE), že mohu dávat suroviny na výrobu přímo do nákladů a tržby do výnosů. Na konci roku pouze budu mít zdokladovanou inventuru zásob, kterou ovšem oproti podvoj. účetnictví nebudu vyhazovat z nákladů. Co bych ještě pro případnou kontrolu měla mít uschované? Z faktury není patrné jaké druhy jídel jsou prodávané (pouze počet jídel a cena za kus). Je nutné tedy doložit co se vařilo přesně (myslím nějaké jídelní lístky, např.) A co kalkulace jídla, je k něčemu nutná, když sklad nevedu?

    Děkuji moc za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).