Re: Pokladna v mínusu
Rekněte "panu podnikateli", že za to je jasná pokuta od Fú!
Nemůže mít nikdy v pokladně mínus. Vždyť buď má v kapse nějaké peníze nebo tam žádné nemá. Může mít v kapse mínus? Blbost že?
Taky musí udělat inventarizaci pokladny a pod ní se podepsat. To jsem zvědavá jak spočítá ten mínus.
Teda toho chytrolína Vám nezávidím.
Ale on o vkladu nechce ani slyšet a ve finále to vypadá, že je to moje chyba, že v pokladně je mínus. Nedá si říct, že je to holý nesmysl. Všichni podnikatelé si myslí, že účetní je kouzelník a "nějak to udělá". Ale s tímto filutou si nevím rady. Ostatní poslechnou, ale tenhle je jak mezek.
Děkuji za příspěvky.
Jůlie
To je někdy "sranda" s pány podnikateli. Ale holt to jinak nejde. Musí se vložit, jinak nemůže zaplatit. Řekněte filutovi, že mu tedy vyndáte výdaje z pokladny do výše mínusu, protože když tam na to nejsou peníze, tak se to prostě nemohlo zaplatit. A další rok až na to budou peníze, tak to bude nedaňový výdej. Ale kdo to tedy zaplatil, když ne majitel? Zaměstnanci nebo Vy?
Držím palce! Někdy to je fakt na párfacek.
Jana S.
Naprosto souhlasím s kolegyněmi. Vysvětlete tomu Panu Podnikateli, že minus v pokladně je něco jako pozvánka na kontrolu ze strany FÚ, minimálně mu hrozí sankce za neprůkazné a neúplné účetnictví, ale spíš též podezření z krácených tržeb, černých peněz atd. A jestli to tedy chce riskovat.
PS: Když je ochoten vám podepsat ten minus v pokladně, tak by mě zajímalo, jak prováděl fyzickou inventuru té pokladny :-)))
Ale když filuta neslyší na dotaci pokladny, tak se mu určitě nebude líbit, když mu Jůlie bude chtít vyhodit výdaje.
Já bych mu ještě naposled vysvětlila, že není možné něco platit, když nemám peníze. Že je možnost nechat nějakou platbu ve výši toho mínusu na příští rok a bude to ok. Když bude tvrďák, nechala bych to tak.
Každopádně bych si nechala od filuty podepsat, že s tímto stavem souhlasí a nehodlá nic měnit. Ať příště neobrátí a nehodí to na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.