Re: kopírování dokladů za PHM
ANO, taky kopíruju. Už jsem myslela, že je to zbytečná práce a zvažovala jsem zda to je vůbec nutné. Určité zadostiučinění k této blbárně se mi však dostalo. klient byl na kontrole s rokem, kdy jsem ho ještě nedělala. Paragony předchozí účetní nekopírovala, takže zmizely údaje. Jemu to Fú vyřadilo z výdajů. V zápisu je ovšem napsáno odůvodnění "výdaje nesouvisející s daňovým obdobím" :)))
Já bych všechny ty pokladny vyházela tvrdým nařízením jakékoliv vlády a všechny co je používají bych ztrestala ručním přepisováním.
Jeden můj klient ( takový ranař) důsledně vyžaduje na všech benzinkách a superhypermarketech, aby mu vypsali nákup ručně na paragon s tím, kam " si tu hužvu, co se smaže než donde dom" můžou strčit. Někdy i uspěje, pokud ho ochranka nebo Dr.Chocholoušek nevyvede. Ale to se stává nanejvýš jednou za deset let.
Toho klienta ti závidím :-). Já zatím nekopíruju, dělám mrtvého brouka. Nanejvýš na málo čitelné napíšu částku, datum a svůj podpis. A vůbec, kdybych kopírovala, tak bych asi zvedla cenu. O kolik tak na jeden doklad, co myslíte? Čas, papír, toner, opotřebení tiskárny a kopírky - 5 Kč na doklad? Kdybych jim to navrhla, tak se asi budou chovat raději jako ten Zuzíkův skvělý klient a ti fušeři, co tyhle doklady vyrábějí, by byli v koncích :-). Jana F.
Jen pro všechny, kteří neví, jak se mají ty doklady skladovat : nejlépe v autě na okně, na radiátoru v kanceláři, 28 dní volně sežvejknuté v kapse montérek, zabalené v oblau od svačiny a podobně, fantazii se meze nekladou.
Vzpomínáš, Jani, jak jsme je žehlily ? :)))
Souhlasím s Vámi, jsem pro každou srandu ! Ale protože i já potřebuji z něčeho čerpat tu svou energii, tak prosím, aby pořadatelé byli 195 cm vysocí blonďáci velmi atletických postav s něžným vystupováním, drsnou dlaní a hlubokým pohledem a školení aby probíhalo minimálně týden v nějakém příjemném přírodním prostředí s relaxačními koupelemi, thajskými masážemi a spoustou irské whisky. Jinak do toho nejdu ! Čekám na upřesnění termínu.
PS. Co to sakryš máte dnes všichni s tím muzikálem ? Kolegyně mi taky dnes v práci řekla, ať jdu do superstár nebo do pr... ale hlavně ať už konečně přestanu pozpěvovat !
Hezké sny všem miláčkům ! Pokud u těch daní neusnu, tak se možná ještě ozvu. Zuzik
Zuzíku, to je jeden takový kreslený vtip od Renčína, kde dva houmlesáci stepují a říkají něco ve smyslu: když se život bere jako muzikál. Už nevím jak přesně ta věta je, ale manžel do mě hustí tento týden tuhle větu. Proto mě napadlo to školení od Vás:)
V roce 2005 jsem taky kopírovala asi 100 dokladů, stěžovala jsem si v prodejně, kde kopírují na kšeft a tam mi pán poradil, že doklady nemám dávat hlavně do umělohmotných peněženek a desek , nesmí být vystaveny slunci ani vlhku a pak vydží 10 let. Začala jsem se podle toho řídit a letos jsem nemusela kopírovat ani jeden.
No, utvoříme jim sterilní prostředí, nejlépe když ukradem z nějaké zkrachovalé nemocnice inkubátor nebo je zavřem k Saudkovi do temné komory. Hlavně to budeme muset naučit klienty, že jo ?
Nechci Vám kazit radost, jen jsem v ve věci zviditelnění neviditelného nebo zneviditelnění viditelného poněkud skeptická.
Přeji Vám mnoho úspěchů a za dva roky se nám dejte vědět, jak ty letošní účtenky vypadají.
Myslim , že tomu stačí klidně rok. Z roku 2005 byly lednové v tuto dobu, v r. 2006 nečitelné a v lednu 07 jsem kontrolovala pokladnu roku 2006 a byly v pořádku. Je to pouze má zkušenost. Nemusíte se jí řídit. Ostatně už jsem měla v ruce i účtenky, které mají na zadní straně popis, jak je uchovávat, aby vydržely.
Děláte chybu, FU vám zaplacené částky neuzná, pokud jej nedoložíte čitelným dokladem.
Jinak Zuziku, určitě bych na takové školení šla taky.
Aspoň někdy by byla legrace. I když naši pánové ve vládě a spol se nám ji snaží také udělat, ale ta je sakra jiná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.