Vlákno názorů k dotazu Spatne mzdy za cely rok od Hanaj - Re: Spatne mzdy za cely rok Uplatnit nezdanitalné částky...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 3. 2007 9:19

Hanaj (neregistrovaný)

Re: Spatne mzdy za cely rok
    Uplatnit nezdanitalné částky slevy na dani a bonusy můžete udělat v ročním zúčtování daně. Hlavně aby měli všichni podepsané růžáky do 15. února 2007. Zpětně lze uplatnit.

• 22. 3. 2007 9:35

Eva (neregistrovaný)

A kdyz delal spatne mesicni odvody zaloh na dani za zamestnance?Normalne by si toho treba FU vsimnul pri kontrole Rocniho vyuctovani dane ze zavisle cinnosti, ktere se odevzdava v unoru / jenze ja se obavam,ze ani tohle ho nezajima a zadny prehled nepodal. A rocni zuctovani lidem? Jak ho znam tak to jde taky mimo nej. Vite to jsou ti podnikatele, kteri misto aby zaplatili par stovek za zpracovani ucetnictvi mesicne, a meli vse v poradku,tak to radeji smoli doma na koleni a pak to takhle dopadne. Omlouvam se ale me to proste vytocilo.Kdyz uz se rozhodl pocitat mzdy sam,tak se ma informovat.

• 22. 3. 2007 11:23

ala (neregistrovaný)

Musím se přidat, taky se mi dostali do rokou mzdy zpracované dle roku 2005 (15% a nezd. základ), v tu chvíli jsem si nebyla jistá jestli to má správně pán, nebo jsem už zmagořila já

• 22. 3. 2007 12:43

ala (neregistrovaný)

no šlo o to, že mi klient měl přinést potvrzení o zdan. příj. (uaměstnavatelem byl jeho otec, který měl ty mzdy špatně udělané), ale klient přinesl prázdné podepsané potvrzení a mzdový list, ze kterého jsem si to měla jako asi vytahat ty čísla, při tom jsem na to přišla, tak jsem mu poslala ML zpět, s jednim vyp. měsícem správně a nechala jsem na zaměstnavateli ať se rozhodne jestli si to chce opravit (nejspíš opravné vyúčtování daně ze závislé, + doplatek zaměstnanci), nebo udělám to potvrzení z toho jak to má (pak si myslím, že zaměstnanci je to jedno, neboť mu sraženou daň vrátí FU, ale zaměstnavatel má špatně mzdy-což mě netrápí), zatím stále čekám jak se rozhodne

• 22. 3. 2007 13:12

Láďa (neregistrovaný)

Tak Vás tedy lituji, že máte nervy takovým podnikatelům dělat přiznání. Oni si myslí, že počítat mzdy je brnkačka, ale celé daňové přiznání raději přinese Vám ať se nervujete Vy. Já bych mu doporučil ať si celé daňové přiznání udělá také sám.Roční vyúčtování daně ze závislé činnosti by už mělo být na FÚ, pokud jej nepodal on sám tak jej stejně vyzve FÚ.

• 22. 3. 2007 13:26

ala (neregistrovaný)

no ale já mu nedělám přiznání (naštěstí), dělám DE jeho synovi, který tam byl zaměstnán, takže jsem se k tomu dostala jak slepej... no teda doufám, že teď nepřijde s tím abych to za něj nějak dořešila, to by mě asi .....

• 22. 3. 2007 13:44

Láďa (neregistrovaný)

>>>>>
    >>>>>Musím se přidat, taky se mi dostali do rokou mzdy
    >>>>>zpracované dle roku 2005 (15% a nezd. základ), v tu
    >>>>>chvíli
    >>>>>jsem si nebyla jistá jestli to má správně pán, nebo
    >>>>>jsem už zmagořila já
    >>>>
    >>>>
    >>>>A co jste s tim udelala???
    >>>
    >>>no šlo o to, že mi klient měl přinést potvrzení o
    >>>zdan. příj. (uaměstnavatelem byl jeho otec, který měl
    >>>ty
    >>>mzdy špatně udělané), ale klient přinesl prázdné
    >>>podepsané potvrzení a mzdový list, ze kterého jsem si
    >>>to
    >>>měla jako asi vytahat ty čísla, při tom jsem na to
    >>>přišla, tak jsem mu poslala ML zpět, s jednim vyp.
    >>>měsícem
    >>>správně a nechala jsem na zaměstnavateli ať se
    >>>rozhodne
    >>>jestli si to chce opravit (nejspíš opravné vyúčtování
    >>>daně ze závislé, + doplatek zaměstnanci), nebo udělám
    >>>to potvrzení z toho jak to má (pak si myslím, že
    >>>zaměstnanci je to jedno, neboť mu sraženou daň vrátí
    >>>FU,
    Omlouvám se příspěvek patřil spíš paní Evě. Jinak dělám mzdy 5ti podnikatelům a ty nikdy ani nenapadlo aby si mzdy počítali sami. Maximálně si udělají pracovní smlouvy a přihlášky OSSZ a VZP a vedu si evidenci nemocenské, takže mám štěstí, že nemusím žřešit zpětně nějaké problémy. Zdravím.
    >>>ale zaměstnavatel má špatně mzdy-což mě netrápí),
    >>>zatím
    >>>stále čekám jak se rozhodne
    >>Tak Vás tedy lituji, že máte nervy takovým
    >>podnikatelům dělat přiznání. Oni si myslí, že počítat
    >>mzdy je
    >>brnkačka, ale celé daňové přiznání raději přinese Vám
    >>ať
    >>se nervujete Vy. Já bych mu doporučil ať si celé
    >>daňové přiznání udělá také sám.Roční vyúčtování daně
    >>ze
    >>závislé činnosti by už mělo být na FÚ, pokud jej
    >>nepodal
    >>on sám tak jej stejně vyzve FÚ.
    >
    >no ale já mu nedělám přiznání (naštěstí), dělám DE
    >jeho synovi, který tam byl zaměstnán, takže jsem se k
    >tomu dostala jak slepej... no teda doufám, že teď
    >nepřijde s tím abych to za něj nějak dořešila, to by mě asi
    >.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).