Re: DPH
Občas se mi to stane, že kolegyně zúčtuje fa do dřívějšího měsíce. Ničemu to nevadí, v účetnictví ji nechám a když dělám přiznání DPH, tak ji vyloučím. A následující měsíc je to obráceně, v účetnictví toho měsíce není a v DPH ji přidám. Jen si to vždy značím na sestavy , které mám jako podklad pro DPH.
Tak teď už jsem se do toho zamotala. Já mám podané přiznání za leden, kde ale bohužel mám fakturu z února. Přiznání za únor jsem ještě nepodala, protože jsem právě zjistila, že fakturu z února jsem již dala do lednového přiznání. Mám tedy podat únorové přiznání bez této faktury a uvést k tomu poznámku, že ta jedna faktura byla přiznána v lednovém přiznání. Chápu to správně?
Promiňte, přehlédla jsem ten leden. Leden samozřejmě opravíte jen dodatečným přiznáním, nebo risknete, že nepřijde kontrola. Já osobně bych to nechala už tak, v případě kontroly by byla pokuta jen za 30 dní uplatněných dříve. A když by nenašli nic jiného, tak žádná hrůza.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.