Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Doplatek do minimální mzdy od radouš - Re: doplatek do minimální mzdy Aspoň u jednoho zaměstnavatele...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2007 10:00

    radouš (neregistrovaný)

    Re: doplatek do minimální mzdy
    Aspoň u jednoho zaměstnavatele musí mít minimální základ pro zdravotní pojištění. Pokud má více zaměstnavatelů a ani u jednoho nedosahuje výdělku v výši minimální mzdy, musí si sama určit, u kterého si nechá pojištění vyměřovat z minimálního základu. Ostatním zaměstnavatelům dodá potvrzení od tohoto vybraného zaměstnavatele a ti jí budou odvádět pouze z dosaženého výdělku. Pokud by šlo o osobu, za níž platí "zp" stát, odvádí se z dosaženého výdělku u všech zaměstnavatelů = plátců pojištění.

  • 30. 3. 2007 10:16

    xy (neregistrovaný)

    Re: doplatek do minimální mzdy
    Zaměstnankyně si určí "hlavního" zaměstnavatele a ten bude s ostatními MÚ komunikovat. MÚ "hlavního" zaměstnavatele by měla mít od ostatních zaměstnavatelů za každý měsíc doklad o výši HM - z čeho bylo sraženo ZP (popř. potvrzení, zda byla nemocná). Vůbec to "hlavnímu" zaměstnavateli nezávidím, neboť pokud "vedlejší" zaměstnavatelé mají pozdější termín výplaty, může nastat problém se správným odvodem ZP. "Hlavní" zaměstnavatel potom dopočítá, popř. odvede ZP zdrav.poj. alespoň z minimální mzdy (minim.vyměř.zákl. pro ZP). Tento postup připadá v úvahu u zaměstnance pokud není státním pojištěncem. Pozor také u koho bude mít zaměstnankyně podepsané daň.prohlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).