Re: účet ve sdružení a pro OSVČ zároveň
Účtuju sdružení. Každý ze společníků má svůj účet. Jeden ze společníků je pověřen vedením účetnictví . Z jeho účtu a pod jeho hlavičkou vše účtuji - faktury, příjmy, výdaje. Jednou měsíčně jim to spočítám a rozdělím jim výnosy . Oba jsou plátci DPH - taky máte plátce ? BNajkonci roku uzavřu to účetnictví a příjmy a výdaje rozdělím na poloviny a to jim zapíšu do daň. přiznání. Dělám to už 4 roky a už mi to nepřipadá tak divné. Napište mi e-mailovou adresu a pošlu Vám vzor toho měsíčního vyúčtování jestli chcete.
to by bylo skvělý, taky mám oba plátce. Trochu jsem pátral a už jsem taky lecos zjistil. Letos právě dělám sdružení poprvé a samozřejmě jsem si to nechal na poslední chvíli. Takže e-mail: kubicko@centrum.cz. Moc díky za reakci. Hodně mi to pomůže.
Dobrý den,
mám rovněž tento stejný případ, 2 účastníci, jeden vede účto -dosud jsme vedli DE za sdružení, od r. 2006 PÚ.
Mohu vás též poprosit o zaslání měsíčního vyúčtování ? Děkuji
artemi@centrum.cz
Rovněž nemám zatím představu o ukončení roku - v DE jsem jim prostě vše rozpůlila do DP, při vedení PÚ a povinnosti předložit rozvahu a výsledovku - přeúčtovávat jim nějak majetky, pohledávky ...?
>
>Účtuju sdružení. Každý ze společníků má svůj účet.
>Jeden ze společníků je pověřen vedením účetnictví . Z
>jeho účtu a pod jeho hlavičkou vše účtuji - faktury,
>příjmy, výdaje. Jednou měsíčně jim to spočítám a rozdělím
>jim výnosy . Oba jsou plátci DPH - taky máte plátce ?
>BNajkonci roku uzavřu to účetnictví a příjmy a výdaje
>rozdělím na poloviny a to jim zapíšu do daň. přiznání.
>Dělám to už 4 roky a už mi to nepřipadá tak divné.
>Napište mi e-mailovou adresu a pošlu Vám vzor toho
>měsíčního vyúčtování jestli chcete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.