Re: ZDANIT? převod auta
Abych pravdu řekl, tak z toho vašeho textu dost trpím. V jednom příspěvku jsem se zmiňoval, že zařazování auta po leasingu do majetku za zůstatkovou cenu mi nepřipadá šťastné, když jeho skutečná hodnota je daleko vyšší. Tahle praxe bohužel vede k takovým úvahám, jak píšete.
Odkupuje společník, tedy osoba blízká, tedy musí být odhad.
Nemůže to tedy koupit za 1000,- Kč, to by finančák nerozdejchal.
Jak z toho elegantně ven, to teda nevím.
---
Iveta píše v minulém čase - právnická osoba "převedla", čili "stalo se".
Navíc v měsíci kdy "převedla" měla právnická osoba navýšit u společníka základ daně ze závislé činnosti o těch cca 200.000 podle § 6/3 zákona o daních z příjmů. Daňové přiznání podat nemusí, pokud nemá jiný důvod.
---
Já jsem napsal - navýšit u společníka základ daně ze závislé činnosti.
- Vím co říkám.
Vy píšete - "U prodávajícího navýšit majetek a tím i základ daně?"
-nevím kde jste to vyčetla.
Já říkám - podle § 6/3 ..., základ daně ze závislé činnosti /čili ve mzdě/.
Vy říkáte - "příjem musí zdanit dodatečně mimo mzdy?"
Zjevně si nějak nerozumíme, závada však není na mém přijímači.
Děkuji moc, ale už jsme se přímo upřímně svěřili na finančním úřadě a ti nám poradili a vůbec nám nic nevyčítali, protože navýšit daň ze závislé činnosti to by byla globálně daň nejvyšší sazby. Myslím, že musí mít člověk pokoru - nyní psali v novinách, co FÚ, to jiný názor. Vysvětlili mi vše úplně logicky,ihned pochopili, že víme, že to v roce 2006 není dobře zaúčtované a jenom radili. Přeji krásné velikonoce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.