Re: kam zaúčtovat
jedná se o poplatky na dálnici hrazené kartou a všechny ty kartičky ztratil, kde bylo od kud kam se jelo, jaký popl. v eurech se tam platil, které auto tam jelo, kolik ujelo, vlastně to je daňový doklad. Na bance probíhá jenom platba z karty v českých korunách. A to si myslím, že nám banka asi nedá. Na výpisu karty je napsáno jenom LKW berlin a kolik euro se zaplatilo, tak nevim jestli to jako daňový doklad stačí.
Na odpočet DPH by to určitě nestačilo, ale do nákladů možná ano. Já toto neúčtuju, takže si konkrétní doklad nedokážu představit. Nevím o jaké částky se jedná, ale také by se to dalo vyúčtovat jako výběr do pokladny, když k tomu žádný jiný doklad není. Jako přeplatek závazků si to asi nechcete nechat viset.
Je to asi ten samý doklad jako , když máte např. naftu hrazenou kartou, máte daňový doklad a na základě toho si uděláte odpočet dph a náklad a bankou to máte jenom zaplaceno. Tohle je to podobné, ale mně zůstala jenom ta banka, ale ty doklady ne. Takže na bance mám, že jsem hradila kartou a to je vše co mám, to bych si nedovolila nákladovat. Je to stejné jako když ztratíte ten paragon od tý nafty, tak taky nic neznákladujete. Nebo jo. Takže jsem myslela , že bych to dala společníkovi na 355 a až by se to našlo jestli se to najde, tak bych udělala dodatečný je toho totiž za 320000Kč..
To skutečně není zanedbatelná částka. To je taky dobrák, ztratit doklady od takové sumy. Udělala bych to asi také přes 355 a počkala, až si ten dotyčný uklidí auto nebo stůl. To se pak najde spousta věcí...I tři roky staré doklady se mi pak dostanou do ruky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.