Re: přiznání zaměstnance - prosím
Vy si s tím nemusíte dělat žádné starosti. Vše je na zaměstnanci - zda má povinnost podat daňové přiznání, ví (nebo spíš měly by vědět) jen on, a jestliže by měl zájem o to, abyste mu vy jako jeho poslední zaměstnavatel provedl roční zúčtování, měl možnost požádat (a předložit všechny doklady) do 15.2. To zřejmě neudělal, takže to pusťte z hlavy. Roční zúčtování není povinné, provádí se pouze na žádost.
Díky, docela mi spadl kámen ze srdce. Ale ještě se zeptám, pro moji informovanost. Nevydělal ani deset tisic, jiné zaměstnání neměl, byl hlášen na pracáku. Já jsem mu tedy uplatnila tu nezd. částku. On je sám povinnen podat daňové přiznání. Je to tak? Děkuji R.
Ještě naposled se zeptám. Už mi z toho hrabe. Kdyby měl více příjmů od více zaměstnavatelů tak je mi to jasné. Ale teď v mém v případě, přeci musí nějak provést roční zúčtování daní nebo ne? Už v tom mám hokej, tak mi promiňte tak stup. otázky. Děkuji R.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.