Re: Faktura
Pokud pominu to, že pracovníci obvykle IČ nemívají :-)) a nebudeme řešit švarcsystém, je-li ta faktura vystavena tou firmou jako dodavatelem, je na ní jen uvedeno něco v tom smyslu "práci provedl Franta Novák, IČ 25954511", pak se jedná o zdanitelné plnění té firmy a ta si ho taky dává do účetnictví.
Tato faktura má v záhlaví vytištěnou adresu této firmy která je jako zprostředkovatel, já jsem uvedený jako pracovník + mé ičo a pak je zde uvedený zákazník komu jsem dělal opravu. Takže jestli tomu dobře rozumím tak si tuto fakturu nemohu dát já do účetnictví jako příjem?
Jsem z toho zmatený, oni mi dávají pouze tyto faktury které mi mají prý sloužit jako příjem a pak mi vystavý 1 měsíčně fakturu na 1/2 příjem mých peněz a to jim musím zaplatit za zprostředkování služeb. Tak teď nevím co si mám dát jako příjem, prosím pora´dte mi p. Docente.
Ano já pro ně pracuji na žl. Takže jejich vystavené faktury kde jsou uvedeny jako zprostředkovatelné a já jsem jako pracovník s ičem, tak si dát do příjmů nemůžu. Musím si vystavit fakturu sám na částku kterou projednám s firmou se kterou spolupracuji a ta mi bude sloužit jako můj příjem. Moc vám děkuju za rady, jsem z toho už vedle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.